Futbol Vincenzo Montella keyifli ve mutlu! 'Türk müyüm diye düşündüm'

Vincenzo Montella keyifli ve mutlu! 'Türk müyüm diye düşündüm'

15.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geleneksel Gillette Milliyet Brand&Sport Summit’te konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Göreve geldiğimde yarı Türk müyüm diye de düşündüm. Türkiye’de rahatım, keyifliyim, mutluyum” dedi.

Vincenzo Montella keyifli ve mutlu Türk müyüm diye düşündüm

Vincenzo Montella, ESA Arena’da gerçekleştirilen markalar ve spor konferansı Geleneksel Gillette Milliyet Brand&Sport Summit’in “Euro 2024 Yolunda” başlıklı oturumunda Senad Ok’un sorularını yanıtladı.

Montella, “Türkiye gibi büyük bir ülkeyi temsil ettiğimizi bilmemiz gerekiyor. Sonuç tabii ki bir çok şeye bağlıdır. İlk maçlarımızda kendimizi gösterdik. Sonuçlar olumlu oldu. Ülkenin ruhu sahada net algılanıyordu. İlk hedefimiz buydu. Bu maçlar aracılığıyla Türkiye’nin ruhunu yansıtmak istiyoruz. Bence ilk hedef budur. Avrupa Kupası’nda da bunun olması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

İtalyan teknik adam şöyle devam etti: “Göreve geldiğimde yarı Türk müyüm diye de düşündüm. Neredeysen ona göre çalışacaksın. Türkiye’ye geldiğimde rahatım, keyifliyim, mutluyum. Kültüre uyum sağlamak önemli. Takım olarak en iyisini yapmaya ve hedefe ulaşacağımıza ikna olmalıyız. Hedefimiz bizden beklenenin en iyisini vermek ve sahada takım bütünlüğümüzü ortaya koymak. Sahada bunun sonucunu alacağız”.

Futbol tutkusunun kökenlerini anlatan Vincenzo Montella, “Napoli’de küçük bir köyde büyüdüm, yapılacak pek bir şey yoktu. Futbola tutku duymak çok doğal bir şeydi. Sadece futbol vardı. Sürekli sol ayağımı çalıştırdım, antrenmanlar yaptım ve sol ayakla oynamaya başladım. Bu da motivasyonun insanı nerelere ulaştığını gösterebiliyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Vincenzo Montella keyifli ve mutlu Türk müyüm diye düşündüm

"ROL MODELİ ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Brand&Sport Summit 2023 ‘Orkid: 20 Yıldır Takım Arkadaşı’ oturumuna P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya, Yönetim Kurulu Üyesi, Kurumsal İletişim Direktörü Nesli Şenoğlu Kılıçal, eski milli voleybolcular Elif Ağca ve Deniz Hakyemez katıldı. Burcu Hakyemez Dal’ın moderatörlüğündeki oturumda Kılıçal “Filenin Sultanları ile çıktığımız yirmi sene önceki yolculukta da, spor alanında yapacağımız destek, burada gençlere rol model oluşturmak çok önemliydi çünkü sporun öz güven büyük etkisi var” dedi.