Diğer Vitesse taraftarları Hollanda Futbol Federasyonu'nu bastı

Vitesse taraftarları Hollanda Futbol Federasyonu'nu bastı

20.12.2023 - 16:21 | Son Güncellenme:

Hollanda liginde son sırada bulunan Vitesse takımının taraftarları federasyon binasına girdi, kulübün satın alınma süreciyle ilgili 15 aydır çıkmayan onayı protesto etti.

Vitesse taraftarları Hollanda Futbol Federasyonunu bastı

Hollanda kulübü Vitesse'nin el değiştirmesindeki sancılı süreç, taraftarları isyan ettirdi. Kulüp, iki yıl öncesine kadar Rus işadamlarının sahipliğindeydi ancak Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan sonra Ruslar kulüple ilişkisini kesti.

Haberin Devamı

Ardından kulüp için yeni sahiplik süreci başladı ancak bu süreç bir türlü sona erdirilemedi. Amerikalı iş adamı Coley Parry, sahibi olduğu Common Group ile kulübe talip oldu. Ancak aradan 15 ay geçmesine rağmen Parry'nin kulübü satın alması için gerekli onay henüz Hollanda Futbol Federasyonu'ndan çıkmadı.

Kulüpteki belirsizlik ve aradan geçen uzun süreye karşın federasyondan hala gerekli izinlerin çıkmaması, sarı-siyahlı ekibin taraftarlarını isyan ettirdi. Vitesse'nin 15 ay süren devralma sürecinden duyulan memnuniyetsizlik nedeniyle taraftarlar, Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB) binasına giderek protesto düzenledi.

100 kişilik taraftar topluluğu federasyon binasının içine girerek burada pankart açtı. Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Just Spee ve Denetleme Kurulu Üyesi Clarence Seedorf taraftarları dinledi ve taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Devralma işleminin çok uzun sürmesinin, federayonun 2022'den bu yana, profesyonel bir futbol kulübünün müstakbel sahibinin, hisselerin yüzde 25'inden fazlasına sahip olmak istiyorsa kapsamlı bir şekilde soruşturulması gerektiğine karar vermesinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Ülkenin en üst ligi Eredivisie'de mücadele eden Vitesse takımı, 18 takımlı ligde şu an son sırada yer alıyor. 16 maçta sadece 3 galibiyet alabilen teknik direktör Edward Sturing yönetimindeki sarı-siyahlıların kadrosunda eski Beşiktaşlı Nicolas Isimat-Mirin de bulunuyor.

 

Yazarlar