Voleybol Voleybolda dev finale geri sayım

Voleybolda dev finale geri sayım

19.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde ilk kez iki Türk takımı Eczacıbaşı Dynavit ile VakıfBank yarın kozlarını İtalya’da paylaşacak. Sonuç ne olursa olsun Türkiye’ye kadın voleybolundaki 24. uluslararası kupası gelecek.

Voleybolda dev finale geri sayım

Türkiye voleybolda bir gurur gününü daha yaşayacak. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan CEV Şampiyonlar Ligi finalinde ilk kez iki Türk takımı kozlarını paylaşacak. İtalya’da oynanacak mücadele için iki takım da Torino’ya gitti.

Haberin Devamı

Yolculuk öncesi Eczacıbaşı Dynavit adına kaptan Tijana Boskovic kısa bir açıklamada bulundu. Yıldız voleybolcu, “Öncelikle çok heyecanlıyım. Süper Final’e gidiyoruz ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. İki Türk takımının finalde olması tesadüf değil. VakıfBank ile final maçında karşı karşıya geleceğimiz için çok mutluyum” dedi.

VakıfBank adına ise İtalya uçuşu öncesinde Genel Menajer Neslihan Demir Güler bir kez daha Avrupa’nın zirvesinde yer almak istediklerini söyledi. Güler, “Her anlamda özel ve gurur verici bir finale çıkıyoruz. Avrupa’nın en büyük kupasında ilk kez Türk finali yaşanacak. Umarım bunu bir gelenek haline getirir ve voleybolumuzu zirvede tutmaya devam ederiz. Sezonu şampiyonlukla tamamlayıp 6. yıldıza ulaşmak için en iyi mücadelemizi ortaya koyacağız. Umarım keyifli bir final olur ve biz kazanırız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan yarın oynanacak finalde sonuç ne olursa olsun Türkiye, kadın voleybolu tarihinde 24. uluslararası organizasyonda şampiyonluk yaşayacak. İki ekip daha önce CEV Şampiyonlar Ligi’nde 17 kez karşı karşıya gelirken; VakıfBank bu maçların 13’ünü kazandı, 4 karşılaşma da Eczacıbaşı’nın üstünlüğü ile sonuçlandı.