Hatayspor Volkan Demirel'den Taner Savut'a son veda! Gözleri doldu

Volkan Demirel'den Taner Savut'a son veda! Gözleri doldu

22.02.2023 - 17:41 | Son Güncellenme:

Hatayspor Kulübü, depremde enkaz altında kalan Taner Savut'un hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Taner Savut bugün İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye spor camiasından birçok ismin yanı sıra Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel de katıldı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta saat 04.17'de yaşanan 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından yıkılan Rönesans Rezidans'ın enkazı altında kalan Spor Toto Süper Lig temsilcisi Hatayspor'un sportif direktörü Taner Savut'un hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Taner Savut memleketi İzmir'de bugün son yolculuğuna uğurlandı. 

Haberin Devamı

ATSU'NUN ARDINDAN SAVUT DA HAYATINI KAYBETTİ

Depremin yıkılan yapılarından olan aynı binada, Hatayspor'un felaketten 1 gün önce Kasımpaşa maçında 90+7'nci dakikada galibiyet golünü atan Ganalı futbolcusu Christian Atsu'dan sonra Savut da hayatını kaybetti.

Volkan Demirelden Taner Savuta son veda Gözleri doldu

DNA TESTİ İLE ÖĞRENİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Hatay’ın Antakya ilçesindeki Rönesans Rezidans’ın enkazından çıkarılan Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un cenazesinin, yapılan DNA testinin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Adana'da bir hastanede Taner Savut'a benzeyen kişinin olduğunun belirtilmesinin ardından Savut'un ağabeyi Ali Savut, Adana'ya giderek DNA örneği verdi. Yapılan DNA testinin ardından da Taner Savut'un cenazesinin Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduğu öğrenilmişti. 

Haberin Devamı

CENAZESİ MEMLEKETİ İZMİR'E GÖTÜRÜLDÜ 

Kente gelen Savut’un ağabeyi Ali Savut, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ile yakınları, Taner Savut’un cenazesini teslim aldı. Savut’un cenazesi, defnedilmek üzere Adana'dan memleketi İzmir'e götürülmüştü.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinde Hatay Rönesans Rezidans'ta enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, İzmir Hacı Fatma Tatari Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

VOLKAN DEMİREL'DEN SAVUT'A VEDA

Savut'un İzmir'deki cenazesine spor camiasından birçok isim katılırken depremin ilk gününden beri afet bölgesinde yardımlarını sürdüren Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel de namazda hazır bulundu. Demirel, depremden bir gün önce birlikte galibiyet sevinci yaşadığı ekip arkadaşına son kez veda etti.

 

Volkan Demirelden Taner Savuta son veda Gözleri doldu

KARDEŞİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ
Cenaze törenine, Savut'un annesi Sema Savut, 22 yıllık eşi Pınar Savut, kardeşi Ali Savut ve diğer yakınlarının yanı sıra deprem Hatayspor'un yönetimi, Hatayspor Teknik Direktör Volkan Demirel, aynı binanın enkazından kendi çabalarıyla hafif yaralı çıkan futbolcu Hataysporlu Kerim Alıcı, daha önce görev yaptığı Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve milli futbolcu Efecan Karaca, Hamza Hamzaoğlu, Erol Bulut, Mehmet Altıparmak, Serkan Özbalta gibi teknik direktörler, eski takım arkadaşları Bilal Kısa, Feyzi Layiç, 2002 yılında Sakaryaspor'da forma giyerken teknik direktörlüğünü yapan Hüseyin Hamamcı'nın yanı sıra spor, siyaset ve iş dünyasından yüzlerce kişi ve yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Cenazede Taner Savut'un kardeşi Ali Savut ve akrabaları tabutu başında taziyeleri kabul etti. Taner Savut'un altyapısında yetiştiği İzmirspor'un altyapı oyuncuları, tabut başında nöbet bekledi. Namazın ardından Taner Savut'un annesi Sema Savut'un cenaze arabasında tabutunun başında oğluna vedası yürekleri dağladı. Savut'un eşi Pınar Savut ve ailesi, bu esnada ayakta durmakta güçlük çekti. Savut'un cenazesi kılınan namazın ardından Karabağlar Paşaköprü Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

2002'DE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen eski futbolcu Taner Savut Sakaryaspor'da forma giyerken ölümden dönmüştü.

Haberin Devamı

7 Eylül 2002 yılında Sivasspor deplasmanında giden Sakaryaspor otobüsü Yozgat ili Akdağmadeni mezrasında şarampole uçmuştu. O gün yaşanan elim kazada 6 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza sırasında otobüste olan Taner Savut ise yaralı olarak kurtulmuştu.