Diğer Wings for Life World Run 2022 İzmir’de start aldı

Wings for Life World Run 2022 İzmir’de start aldı

08.05.2022 - 15:09 | Son Güncellenme:

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run 2022, İzmir’de başladı. Saat 14:00’te Kültürpark’tan startı verilen organizasyonda binlerce kişi ‘koşamayanlar için koşuyor.’ Benzersiz formatıyla omurilik felcine nihai çözümü bulmak isteyen araştırmalara fon sağlayan koşudan elde edilen tüm bağışlar fonlamaya gidiyor. Ford Kuga Yakalama Aracı’nın son geçtiği bir kadın, bir erkek katılımcı o parkurun birincileri olacak.

Wings for Life World Run 2022 İzmir’de start aldı

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run 2022, İzmir’de başladı. Saat 14:00’te İzmir Kültürpark’tan startı verilen organizasyonda binlerce kişi ‘koşamayanlar için koşuyor.’ Bitiş çizgisinin olmadığı Wings for Life World Run’da koşucular, kendilerinden yarım saat sonra 15 kilometre hızla yola çıkacak Ford Kuga Yakalama Aracı’na yakalanmamaya çalışacak.

Haberin Devamı

Dünya birincileri belli oluyor

Hızı her yarım saatte artan ve maksimum 35 km/s hıza ulaşan yakalama aracının son geçtiği bir kadın, bir erkek katılımcı o parkurun birincileri olacak. Dünyanın farklı noktalarında aynı anda başlayacak yarışın dünya birincileri ise tüm parkurlarda Yakalama Aracı’nın önünde en uzun süre yarışı sürdüren bir kadın, bir erkek yarışmacı olacak.

Red Bull sporcuları da koşuyor

İzmir’de binlerce kişinin koşmaya başladığı Wings for Life Run 2022’de Red Bull sporcuları Ayşe Begüm Onbaşı, Kübra Dağlı, Hazal Nehir, İsmail 'Isopowerr' Can Yerinde ve Bora Altıntaş da ‘koşamayanlar için koşuyor.’ Red Bull sporcuları, dünyanın en büyük iyilik koşularından olan Wings for Life Run’da koşma şansı yakaladıkları için gururlu olduklarını ifade etti.