İngiltere Premier Lig Yardımcı hakemden yıldız futbolcuya dirsek! Liverpool'dan muhteşem geri dönüş

Yardımcı hakemden yıldız futbolcuya dirsek! Liverpool'dan muhteşem geri dönüş

09.04.2023 - 20:55 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 30. hafta müsabakasında dev bir maç oynandı. Ligde lider durumda olan Arsenal, Liverpool ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta yardımcı hakemin Liverpool'un yıldız futbolcusuna attığı dirsek dikkat çekti. Öte yandan Liverpool, muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

Yardımcı hakemden yıldız futbolcuya dirsek Liverpooldan muhteşem geri dönüş

Liverpool, Premier Lig'in 30. haftasında Arsenal'i konuk etti. Kritik maç Anfield Stadyumu'nda oynandı. Bu sezon ligde şampiyonluk hedefleyen lider Arsenal, bu maçta rüzgar gibi esti fakat Liverpool maçı son ana kadar bırakmadı. Heyecan dolu maça yardımcı hakemin yıldız futbolcuya attığı dirsek damga vurdu.

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Oynanan müsabaka öncesi, 15 NJisan 1989 yılında yaşanan Hillsborough facisında hayatını kaybeden taraftarlar için bir dakikalar saygı duruşunda bulunuldu.

GOL PERDESİ 8'DE AÇILDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 8. dakikasında Arsenal'da Gabriel Martinelli gol perdesini açtı. Odegaard'ın pasının ardından Van Dijk'tan seken topu önünde bulan Gabriel Martinelli sağ çaprazdan ceza sahasına girip sağ ayağıyla topa dokundu, yerden giden meşin yuvarlak Alisson'un sağından ağlarla buluştu.

Yardımcı hakemden yıldız futbolcuya dirsek Liverpooldan muhteşem geri dönüş

MARTINELLI'NIN PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

Arsenal'ın yıldızı Gabriel Martinelli, son 8 maçtaki performansıyla dikkat çekti. Brezilyalı oyuncu bu karşılaşmalarda rakip fileleri 7 kez havalandırdı. 21 yaşındaki sol kanat oyuncusu aynı zamanda takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi.

Haberin Devamı

Gabriel Martinelli bu sezon Arsenal'da toplam 39 maçta oynama şansı yakaladı. 21 yaşındaki oyuncu bu mücadelelerde 13 gol atma başarısı gösterdi. Genç yetenek aynı zamanda 5 asist üretti.

FARK İKİYE ÇIKTI

Müsabakanın 28. dakikasında Arsenal farkı ikiye çıkarttı. Sol kanattan savunma arkasına sarkan Gabriel Martinelli sağ ayağıyla ortayı yaptı, kale sahası ön çizgisi üzerinde hafif sağ çaprazda bulunan Gabriel Jesus kafayı vurdu, yerden seken top kaleci Alisson'un solundan filelerle buluştu.

Yardımcı hakemden yıldız futbolcuya dirsek Liverpooldan muhteşem geri dönüş

JESUS KÜLLERİNDEN DOĞDU

Arsenal'de sakatlıktan dönen Gabriel Jesus, Mikel Arteta'nın yeniden forma şansı vermesinin ardından küllerinden doğdu. Brezilyalı santrfor, geçtiğimiz hafta ilk 11'de başladığı Leeds United maçında 2 gol attıktan sonra, Liverpool deplasmanını da boş geçmedi.

26 yaşındaki forvet bu sezon ise toplam 25 maçta forma şansı buldu. Gabriel Jesus, Arsenal formasıyla 8 gol ve 7 asist üretti.

TANSİYON YÜKSELDİ

Dev maçın 40. dakikasında tansiyon yükseldi. Liverpool'da Alexander-Arnold, rakip takım oyuncusu Xhaka ile tartışma yaşadı. Hakem oyunu durdurdu ve iki oyuncunun ayrılmasın istedi. Daha sonra tecrübeli hakem, iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.

SALAH SAHNEYE ÇIKTI

42. dakikada Liverpool'da Mohamed Salah sahneye çıkan isim oldu. Sol kanattan ceza sahasına giren Jones, soldan bindiren Jota'ya pasını aktardı. Jota sol ayağıyla yerden ortaladı. Ceza alanı içi sol çaprazında Henderson'un ayak koyduğu topa arka direkte Salah sağ ayağıyla dokundu ve meşin yuvarlak, kaleci Ramsdale'nin üzerinden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

YARDIMCI HAKEMDEN DİRSEK

Oynanan karşılaşmada ilginç bir olay yaşandı. Heyecan dolu maçın yardımcı hakemi, orta saha çizgisinin yakınında Liverpool'un yıldız futbolcusu Andrew Robertson'a direk attı. Robertson bu olayda şaşırıp kalırken, hakemin ne yaptığını anlamaya çalıştı.

Yardımcı hakemden yıldız futbolcuya dirsek Liverpooldan muhteşem geri dönüş

PENALTI KARARI

Müsabakanın 52. dakikasında sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gakpo ortayı yaptı. Ceza alanında yaşanan kısa süreli karambolün ardından sol çaprazda topu kontrol etmek isteyen Jota, Holding'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Paul Tierney, beyaz noktayı gösterdi.

SALAH PENALTIYI KAÇIRDI

Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına, takımının ilk golünü kaydeden Mohamed Salah geçti. Penaltıyı kullanan Salah sol ayağıyla vuruşunu yaptı, yerden giden top yandan auta çıktı.

Haberin Devamı

SKORA DENGE GELDİ

87. dakikada skora denge geldi. Zinchenko'yu çalımlayıp sağ kanattan ceza sahasına giren Alexander-Arnold ortayı yaptı, arka direkte bulunan Firmino'nun kafa vuruşunda top, kaleci Ramsdale'ın sağından ağlarla buluştu.

Yardımcı hakemden yıldız futbolcuya dirsek Liverpooldan muhteşem geri dönüş

MUHTEŞEM BİR KURTARIŞ

Maçın son anları nefes keserken 90+5'te Ramsfale'den muhteşem bir kurtarış geldi. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Salah sol ayağıyla uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı, sağına uzanan kaleci Ramsdale topu harika bir şekilde kurtardı ve kornere çeldi.

BİR KURTARIŞ DAHA

90+6'da Ramsdale inanılmaz bir kurtarış daha yaptı. Arsenal yarı alanının ortalarında topla buluşan Alexander-Arnold ortayı yaptı, ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Nunez topu kafayla indirdi, kale sahası içi sağ çaprazında Konate topa dokundu, kaleci Ramsdale topu çizgi üzerinden çıkardı.

Nefes kesen maç 2-2'lik skorla son buldu.

Yardımcı hakemden yıldız futbolcuya dirsek Liverpooldan muhteşem geri dönüş