Diğer Yarı yılda 345 madalya

Yarı yılda 345 madalya

03.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın altınıyla 2017’deki madalya sayısının 345’e çıktığını söyleyen Bakan Kılıç, “Sporcularımız başarılar elde ediyor. Daha büyük başarılar için bunlar çok önemli” dedi.

Yarı yılda 345 madalya

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin son dönemdeki madalya bakiyesini gözler önüne serdi. 2017 yılında elde edilen başarılara vurgu yapan Kılıç, Türkiye’nin yıl içinde toplam 345 madalya elde ettiğini belirterek, “Farklı branşlarda sporcularımız başarılar elde ediyor. Yılbaşından beri 125 altın, 106 gümüş ve 114 bronz madalya aldık. Geçtiğimiz gün Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Takımımızın aldığı altın madalya bu sayı 345 madalya çıktı. Şu anda gerçekten çok farklı branşlarda, farklı sonuçlar elde edebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başarı için planlı çalışmaya devam edildiğini belirten Kılıç şöyle devam etti: “Yetenek taramasına bu sene başladık. Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber bunu yapacağız. 4. sınıftan 5. sınıfa geçen kardeşlerimiz taranacak. Daha büyük başarılar peşinde koşacağız ama şu anda bu başarıların ortaya konması da önemli.”

Samsun’da 18-30 Temmuz’da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ilgili de bilgiler veren Bakan Kılıç, “Tesisler açısından son noktaya gelindi. Dünyadaki en büyük organizasyonlardan. Özellikle 15 Temmuz sonrasında ‘Türkiye güvenli değil’ diyerek bunu elimizden almak için çok uğraştılar” dedi.

‘Bana tokat at, uyanayım’

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Tekerlekli Sandalye Erkekler Basketbol Milli Takımı’nın Avrupa şampiyonluğunun büyük bir gurur verdiğini söyledi. Uztürk, “Kanada’da genç takımımız dünya ikincisi. Erkek takımımız 2009 ve 2015’te iki kez Avrupa ikinciliği elde etti. İngilizleri yenerek kazandığımız şampiyonluk bize büyük bir gurur verdi, çok mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Milli takım oyuncusu Kaan Dalay ise, “Yıllardır beklediğimiz bir zaferdi. Son düdük çaldığında her şeyin bir rüya olduğunu sanıyordum. Hocama ‘Bana bir tokat at’ dedim. Ondan sonra rüya olmadığını anladım ama kendimi hala rüyada gibi hissediyorum” diye konuştu.