Galatasaray Yaz transfer döneminde geldi Ocak'ta ayrılıyor! Galatasaray'da ilk veda

Yaz transfer döneminde geldi Ocak'ta ayrılıyor! Galatasaray'da ilk veda

14.12.2023 - 11:28 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'ne veda edilmesinin ardından Ocak ayında yapılacak transferler ve gönderilecek isimler belirlendi. Sarı-kırmızılıların yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız isimle yolların ayrılması bekleniyor.

Yaz transfer döneminde geldi Ocakta ayrılıyor Galatasarayda ilk veda

Kopenhag'a 1-0 mağlup olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Sezon başında Şampiyonlar Ligi'ne özel yıldızlarla dolu bir kadro kuran sarı-kırmızılılar, Devler Ligi hedefine ulaşamadı. Galatasaray'da Ocak ayında birkaç isimle yolların ayrılması bekleniyor. Yaz transfer döneminde kadroya dahil edilen yıldız isim de veda edecek.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK, AVRUPA HEDEFİNİ AÇIKLADI

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu üçüncü sırada bitiren Galatasaray yeni hedefini UEFA Avrupa Ligi’nde final oynamak olarak belirledi.

Kopenhag’ta maçı takip eden ve alınan yenilgi nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan sarı-kırmızılılarda, Başkan Dursun Özbek, Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ve yöneticiler, UEFA Avrupa Ligi’nde final oynama hedefi üzerinde fikir birliğine vardı.

Başkan Özbek, “Galatasaray’a yakışan elbette Şampiyonlar Ligi’dir. Bu arenada iyi mücadele ettik ancak bazı şanssızlıklar yaşadık. Yine de Avrupa serüvenimiz devam ediyor. Kuruluş felsefemize uygun şekilde mücadele edeceğiz. Neden final oynamayalım” değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı yöneticiler ise gruptan çıkmayı hak ettiklerini söyleyerek, “İki maçta ciddi hakem hataları oldu. Oynandığımız futbolla gruptan çıkmayı hak ediyorduk. Olmadı ama Avrupa maratonu devam ediyor. Bu kadroya final yakışır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yaz transfer döneminde geldi Ocakta ayrılıyor Galatasarayda ilk veda

NEESTRUP'TAN OLAY SÖZLER

Milliyet’e özel açıklamalarda bulunan Neestrup, kuralar çekildiğinde Galatasaray ve Türk medyasının kendilerini küçük görerek önemsemediğini savundu. 35 yaşındaki başarılı çalıştırıcı, grupta İstanbul’da Galatasaray’a karşı oynadıkları maçın ilk 15 dakikası ve kendi sahalarında Manchester United ile yaptıkları karşılaşmanın ilk 20 dakikası haricinde iyi performans sergilediklerinin altını çizdi.

Galatasaray başta olmak üzere tüm takımlara saygı duyduğunu vurgulayan Neestrup, “Kopenhag’ı küçük gören rakibimiz Galatasaray şimdi gitsin bizi niye yenemiyorlar diye düşünsün. Açık konuşmak gerekirse onların bu tutumu bizim için avantaj oldu” dedi.

Danimarkalı teknik adam daha önce kendisine Türk medyası tarafından, “Galatasaray’dan kimi alırsın” diye sorulduğunu da hatırlatarak, “Şimdi de ben onlara sorayım; Kopenhag’dan kimi alırsınız!” diye konuştu.

Yaz transfer döneminde geldi Ocakta ayrılıyor Galatasarayda ilk veda

Haberin Devamı

ANGELINO BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Haberin Devamı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki son maçında deplasmanda karşılaştığı Kopenhag'a 1-0 mağlup olarak grubunu üçüncü sırada tamamladı. Son 16 şansını kaçıran Sarı-Kırmızılılar'da takımın yine en etkisiz ismi Angelino'ydu. Mücadeleye ilk 11'de başlayan İspanyol sol bek, performansıyla bir kez daha beklentilerin altında kaldı.

Yaz transfer döneminde geldi Ocakta ayrılıyor Galatasarayda ilk veda

OPSİYONA 1 MAÇ KALDI

Angelino, Kopenhag maçıyla birlikte Galatasaray forması altında 19. resmi maçını oynamış oldu. İspanyol sol bek, 1 maça daha çıkarsa 6.5 milyon Euro'luk zorunlu satın alma maddesi devreye girecek. Sarı-Kırmızılılar, Leipzig'den kiraladığı ve performansından memnun olmadığı Angelino'nun bonservisini almak istemiyor.

SÜRE ALMASI BEKLENMİYOR

Galatasaray, ara transfer döneminde bir sol bek takviyesi yapmak adına çalışmalarına başlamış durumda. Sarı-Kırmızılılar, Angelino'nun bonservisi için ödenmesi muhtemel 6.5 milyon Euro'yu devre arasında başka bir oyuncu için kullanmayı planlıyor. Sol beke yeni bir transfer yapmak isteyen Galatasaray, devre arasına kadar da Angelino'ya süre vermeyi düşünmüyor.

Haberin Devamı

Yaz transfer döneminde geldi Ocakta ayrılıyor Galatasarayda ilk veda

NDOMBELE DE TOPUN AĞZINDA!

Galatasaray'da Angelino'nun dışında Tottenham'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan Fransız orta saha Tanguy Ndombele de takımdan gönderilmesi planlanan oyuncular arasında yer alıyor. Okan Buruk'un verdiği şansları iyi değerlendiremeyen Ndombele'nin kiralık sözleşmesinin feshi için Tottenham ile görüşme yapılması bekleniyor.

Fransız yıldız Galatasaray formasıyla 6 Süper Lig 4 Şampiyonlar Ligi maçında toplamda 280 dakika süre aldı. Ndombele gol veya asist katkısında bulunamadı.

Yaz transfer döneminde geldi Ocakta ayrılıyor Galatasarayda ilk veda

SOL BEK VE ORTA SAHA TRANSFERİ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Galatasaray'da ilk hedef Angelino ve Ndombele ile yolları ayırmak. Sarı-kırmızılılar iki oyuncudan doğacak boşluğa yeni isimler eklemeyi planlıyor. Galatasaray yönetimi sol bek ve orta saha transferi için görüşmelerini sürdürüyor.

Yazarlar