Galatasaray Yener İnce: Amacımız, tedavi süresini mümkün olduğunca kısaltmak

Yener İnce: Amacımız, tedavi süresini mümkün olduğunca kısaltmak

27.06.2023 - 11:06 | Son Güncellenme:

Galatasaray Spor Kulübü Doktoru Yener İnce, futbolcu sağlığı, tedavi yöntemleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yener İnce: Amacımız, tedavi süresini mümkün olduğunca kısaltmak

Galatasaray Spor Kulübü sağlık ekibinin başında 10 yıldır görev yapan Galatasaray Spor Kulübü Doktoru Yener İnce, futbolcu sağlığı denince ilk akla gelen konu olan sakatlıklardan korunma ve sakatlık oluşmadan önlem almada Avrupa’daki birçok takımdan daha iyi olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Futbolcu sağlığını, teşhis ve tedavinin önemini değerlendiren Yener İnce, teknik ekip ve sağlık ekibi arasındaki iletişimin oyuncu verimliliğiyle direkt ilgili olduğunu belirtti.

Oyuncu sağlığının öncelikli konu olduğunun altını çizen İnce “En önemli konu, oyuncuların bireysel verilerini çok iyi analiz ederek bu veriler üzerinden teknik ekiple uyumlu bir planlama yapmaktır. Performans ekipleri, teknik ekip ve sağlık ekibi arasındaki iletişim, oyuncu verimliliği ve başarı için çok önemlidir. Kulübümüz uzun yıllar boyunca Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin katılımıyla oluşan Elite Clup Injury Study’nin bir parçası oldu. Bu, bize tedavi protokollerimizi ve sezon başı koruyucu hekimlik çalışmalarımızı yapılandırırken büyük fayda sağladı. Bizim için en önemli aşama, doğru ve net bir tanı koymaktır. Oyuncunun yapılan tüm tetkikleri bizzat kendi yöntemimde gerçekleşen bir dizi inceleme sonrası değerlendirilir. Tedavi protokolü oluşturulur. Bu protokol uyarınca tedavi başlar ve alınan reaksiyona bağlı olarak gün ve gün değerlendirilir. Amacımız, tedavi süresini mümkün olduğunca kısaltmak ve sonrasında yeniden sakatlanmayı önlemektir. Sakatlıklardan korunmak ve sakatlık oluşmadan önlem almak konusunda da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Gururla söyleyebilirim ki, bu konularda Avrupa’daki birçok takımla kıyaslanabilir hatta daha iyi bir durumdayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

ABD’de büyük kulüplerin çoğunun ortopedi kökenli ciddi cerrahlarla çalıştıklarını belirten Yener İnce, Türkiye’de ise spor cerrahlarının kulüplere mesafeli durduğu bir yapının hakim olduğunu söyledi. Bu yapıyı değiştirmek üzere kendini geliştirmeye, öğrenmeye ve çalışmaya devam ettiğini ifade eden İnce “Fonksiyonel anatomi temelde sporcu sağlığıyla ile yakından ilgili bir daldır. Bunun üstüne ortopedi ihtisası yapınca hem Türkiye’de hem yurtdışında sporcu sağlığı ve spor cerrahisi üzerine ciddi çalışma olanağı buldum. Sonuç olarak geldiğimiz noktada 10 yıl içinde birçok değerli teknik adam ve futbolcuyla çalıştım. Bugünkü takım için söyleyecek en önemli şey ise son derece disiplinli, çalışkan ve iyi niyetli bir oyuncu grubumuz olduğudur” dedi. (Akademi Futbol Dergisi)

Haberin Devamı

Yazarlar