Futbol Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan enkaz altında! Eşi kurtarıldı

Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan enkaz altında! Eşi kurtarıldı

06.02.2023 - 14:40 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli 04.17'de meydana gelen ve 10 ilde yaşanan depremde bazı spor kafilelerinden haber alınamıyor. Enkaz altında kalan Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'a ulaşılmaya çalışılıyor.

Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan enkaz altında Eşi kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem birçok ilde hissedildi. Birçok sporcu depremden etkilenirken Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan enkaz altında kaldı.

Haberin Devamı

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saati 04.17 olarak kaydedilirken depremin derinliği ise 7 kilometre olarak bildirildi. AFAD depremin 8 ilde şiddetli şekilde hissedildiğini duyurdu. Deprem, Kahramanmaraş başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da hissedildi. Meydana gelen depremde çoğu sporcu enkaz altında kaldı.

Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan enkaz altında Eşi kurtarıldı

KULÜP RESMEN DUYURDU

Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan, depremde hasar görerek yıkılan binada bulunmaktadır. Arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Şu an henüz kendisinden haber alınmamıştır. Dualarınızı eksik etmeyin." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

YENİ AÇIKLAMA: İYİ HABER BEKLİYORUZ
Yeni Malatyaspor 2. Başkanı Erdal Gündüz, Türkaslan için şu ifadeleri kullandı: Ahmet Eyüp hakkında çıkan haberler yalan, eşi enkazdan kurtuldu, Ahmet Eyüp için de iyi haberleri bekliyoruz."

VAR: EŞİ YERİNİ TARİF ETTİ
Yeni Malatyaspor Yardımcı Antrenörü İrfan Var, deprem bölgesi Malatya ve enkaz altındaki kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

İrfan Var'ın açıklamaları şu şekilde:

Şu an ülkece büyük bir afet yaşıyoruz. Bunu ben 99'da yaşayarak biri olarak bu yaşanmışlıkları bir kez daha tecrübe ettik. Allah yardımcımız olsun. Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan var ve ona hala ulaşamadık. Bütün oyuncularımız ve AFAD ekipleri çalışıyor. Hiçbir işaret yok şu an. Böyle bir durum içindeyiz. Eşi kurtuldu ve Ahmet'in nerede olması gerektiğine dair tarif verdi.

AHMET EYÜP TÜRKASLAN KİMDİR?
Ahmet Eyüp Türkaslan 11 Eylül 1994 tarihinde dünyaya gelmiştir. Kaleci pozisyonunda oynayan genç futbolcu profesyonel kariyerine 2013 yılında Polatlı Bugsaşspor ile adım attı. Ardından Osmanlıspor kulübünde de oynayan Ahmet Eyüp Türkaslan, sırasıyla Busaş Spor, Ankaraspor, Ümraniyespor ve Yeni Malatyaspor'da forma giydi.

Yazarlar