İspanya La Liga 'Yılın futbolcusu' seçilmişti! Enes Ünal, La Liga'da tarihe geçti

'Yılın futbolcusu' seçilmişti! Enes Ünal, La Liga'da tarihe geçti

04.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga ekiplerinden Getafe'de forma giyen Enes Ünal, Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü'nün sahibi olmuştu. Milli futbolcu, La Liga'da tarihe geçti.

Yılın futbolcusu seçilmişti Enes Ünal, La Ligada tarihe geçti

Getafe forması giyen Enes Ünal, Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan ve Gillette-Milliyet ortaklığında 8. kez düzenlenen “69. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreninde "Gillette Yılın Futbolcusu" ödülünün sahibi olmuştu.

Haberin Devamı

Getafe'nin Celta Vigo ile oynadığı kritik maç nedeniyle ödül törenine katılım sağlayamayan milli futbolcu, İspanya La Liga'da tarihe geçti. Enes Ünal, Nihat Kahveci'yi geride bırakarak rekor kırdı.

İspanya La Liga'da 196'ncı maçına çıkan milli futbolcu, La Liga tarihinde en fazla maça çıkan Türk oyuncu oldu. Nihat Kahveci, 195 müsabakada forma giyerken Arda Turan ise 163 mücadelede şans bulmuştu.

Enes Ünal; Getafe'de 98, Real Valladolid'de 68, Villarreal'de 23 ve Levante'de 7 maçta forma giydi.

PENALTIDA HATA YAPMADI

Enes Ünal, Getafe'nin Celta Vigo ile oynadığı maçta fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Tecrübeli futbolcu, 3'üncü dakikada kazanılan penaltıda fileleri havalandırdı ve takımını üstünlüğe taşıdı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ÖDÜLÜ MENAJERİ ALDI

Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü'nü La Liga ekibi Getafe'de başarılı bir sezon geçiren Enes Ünal kazandı. A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası ödülü yıldız forvetin La Liga'da Celta Vigo maçı olduğu için menajeri Erman Akyüz'e takdim etti. Geceye video ile bağlanan golcü futbolcu, "Herkese selamlar. Türkiye'nin en prestijli spor ödülünü bana layık gören herkese teşekkür ediyorum. Hem Avrupa'da hem Milli Takım'da ülkemizi temsil ediyorum" şeklinde konuştu.