Süper Lig Yok artık Lucas Moura! Türk kulüplerinden dünyaları istedi

Yok artık Lucas Moura! Türk kulüplerinden dünyaları istedi

17.07.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Tottenham'la sözleşmesi sona eren Brezilyalı futbolcu Lucas Moura için dev kulüpler sıraya girdi. Süper Lig'den Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da ilgilendiği yıldız futbolcunun senelik istediği ücret dudak uçuklattı. İşte transfer haberinin detayları...

Yok artık Lucas Moura Türk kulüplerinden dünyaları istedi

Haziran ayında Tottenham ile sözleşmesi sona eren Lucas Moura'ya dev takımlar talip çıktı. Brezilyalı futbolcu, Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın da gündeminde yer aldığı öğrenildi. Ezeli rakipler yıldız futbolcu için transfer yarışına girdiği kaydedilirken, Lucas Moura'nın talep ettiği imza parası ve yıllık ücret dudak uçuklattı.

Haberin Devamı

TAKIMDAN AYRILDI

Sözleşmesinin sona erdiği Tottenham tarafından takımdan ayrılacağı açıklanan Lucas Moura, forması altında son maçına çıktığı kulübüne veda etmişti. Lucas Moura, Tottenham'ın geride kalan sezon Premier Lig'deki son maçı olan Leeds United karşılaşmasında 90+1. dakikada oyuna dahil olmuştu. Brezilyalı oyuncu, 90+5. dakikada attığı golle takımının deplasmanda 4-1 kazandığı maçın skorunu belirlemişti.

Yok artık Lucas Moura Türk kulüplerinden dünyaları istedi

Haberin Devamı

TOTTENHAM'A TEŞEKKÜR

Tottenham forması altında son maçına çıkan Lucas Moura, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla kulübe veda etmişti.

Yaptığı paylaşımda Brezilyalı oyuncu, "Kulüpteki herkese çok teşekkür ederim. Sizlerle geçen her anım büyük keyifti. Beni daha iyi bir oyuncu, daha iyi bir insan haline getirdiniz. Sizleri seviyorum. Taraftarlara da burada geçirdiğim yıllarda bana olan desteğiniz ve sevginiz için teşekkür ederim. Sizleri mutlu edebilmek için her fırsatta elimden geleni yaptım. Spurs'teki maceramın bir parçası olan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

4 GOLE KATKI SAĞLADI

Lucas Moura, geride kalan sezon Tottenham'da toplam 23 maçta forma şansı buldu. 30 yaşındaki hücumcu bu karşılaşmalarda 4 kez rakip fileleri havalandırdı.

Sao Paulo altyapısında yetişen Lucas Moura daha sonra Paris Saint Germain'de forma giydi. Tecrübeli futbolcunun bonservisine şu ana kadar toplam 68 milyon 400 bin euro ödendi. Lucas Moura, Brezilya Milli Takımı'nda 35 maçta oynadı ve 4 gol üretti.

Yok artık Lucas Moura Türk kulüplerinden dünyaları istedi

ÇOK SAYIDA TALİP ÇIKTI

Tottenham'dan ayrılan Lucas Moura, transferin gözdesi haline geldi. Brezilyalı futbolcuya ülkesinin yanı sıra; Serie A, Premier Lig, Katar ve Süper Lig'den çok sayıda teklif geldiği vurgulandı.

Haberin Devamı

DEVRE ARASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Tottenham'la sözleşmesi sona eren Lucas Moura devre arası transfer döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gündemine gelmişti. Ancak Brezilyalı kanat oyuncusunun istediği yüksek ücret talebiyle bu transfer gerçekleşmemişti.

MENAJERLER ÖNERDİ

İngiliz kulübü ile sözleşmesi sona eren Lucas Moura menajerler aracılığı ile Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a önerildi. 30 yaşındaki kanat oyuncusuyla bazı Arap kulüplerinin de ilgilendiği belirtiliyor.

DUDAK UÇUKLATAN İSTEK

Fanatik'in ulaştığı bilgiye göre; Lucas Moura Türk kulüplerinden senelik 5 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme + 5 milyon Euro imza parası talep ediyor. Bu rakamlar sonrası hiçbir Türk kulübünün oyuncuyla resmi temasa henüz geçmediği de gelen haberler arasında.

Yok artık Lucas Moura Türk kulüplerinden dünyaları istedi