Galatasaray Yok artık Mauro Icardi! Jardel'in ardından Galatasaray formasıyla bir ilki başardı

Yok artık Mauro Icardi! Jardel'in ardından Galatasaray formasıyla bir ilki başardı

20.05.2023 - 21:34 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 35'inci haftasında Galatasaray ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılıların yıldızı Mauro Icardi, Sivasspor maçında gösterdiği performansla 2000'den bu yana bir ilke imza attı.

Yok artık Mauro Icardi Jardelin ardından Galatasaray formasıyla bir ilki başardı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 35'inci haftasında Sivasspor'u konuk etti. Heyecan dolu müsabakada yıldızlaşan isim Mauro Icardi oldu. Arjantinli futbolcu gösterdiği performansla Mario Jardel'in ardından Galatasaray formasıyla bir ilki başardı.

Haberin Devamı

Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin büyük bir bölümünün dolu olduğu gözlemlendi. Öte yandan Sivasspor taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı.

MERTENS VURDU, BAYRAK KALKTI

Müsabakanın 3'üncü dakikasında Galatasaray'ın çok adamla baskı kurduğu anda Sivasspor savunması meşin yuvarlağı istediği gibi uzaklaştıramadı. Sarı-kırmızılılarda ceza sahası içinde topu önünde bulan Dries Mertens'in şutunda top az farkla auta gitti. Maçın yardımcı hakemi Cevdet Kömürcüoğlu pozisyon tamamlanınca ofsayt bayrağını kaldırdı.

Haberin Devamı

KEREM'DEN ŞIK ASİST, ICARDI TAMAMLADI

Haberin Devamı

Heyecan dolu maçın 13'üncü dakikasında Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu orta sahada Kazımcan Karataş'ın baskısı sonrası topla buluştu. Genç oyuncunun pasında top savunmadan sekti ve bir kez daha önünde kaldı. Kerem Aktürkoğlu ters kanatta boş durumdaki Mauro Icardi'nin koşu yoluna inanılmaz bir pas gönderdi. Arjantinli santrfor karşı karşıya pozisyodna topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray, Sivasspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Yok artık Mauro Icardi Jardelin ardından Galatasaray formasıyla bir ilki başardı

Galatasaray'da Mauro Icardi, 22'nci Süper Lig maçında 19'uncu golünü atma başarısı gösterdi. 30 yaşındaki santrfor aynı süreçte takım arkadaşlarına 7 gol pası verdi. Sarı-kırmızılıların genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu ise bu sezon Süper Lig'de 8'inci kez asist yapma başarısı gösterdi.

JARDEL'DEN SONRA BİR İLK

Opta'nın verilerine göre; Sivasspor filelerini havalandıran Mauro Icardi, Süper Lig'de Mario Jardel'den (Ağustos 2000) bu yana Galatasaray'ın üst üste beş golünü atan ilk yabancı oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Yok artık Mauro Icardi Jardelin ardından Galatasaray formasıyla bir ilki başardı

İlk 11 çıktığı son altı Süper Lig maçında da gol atan Mauro Icardi, 2007/08'den bu yana en uzun seriyi yakalayan iki yabancı Galatasaray oyuncusundan biri oldu (Radamel Falcao).

İşte Icardi'nin son maçlardaki performansı:

Sivasspor - 2 gol
İstanbulspor - 2 gol
Başakşehir - 1 gol
Beşiktaş - 1 gol
Alanyaspor - 1 gol
Kayserispor - 3 gol

Yazarlar