Voleybol Yok artık Melissa Vargas! Bu sezon onun senesi

Yok artık Melissa Vargas! Bu sezon onun senesi

04.09.2023 - 00:06 | Son Güncellenme:

VNL'de şampiyon olarak Avrupa Şampiyonası'na gelen Filenin Sultanları, finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek tarihi bir başarıya imza attı. Kupayı ilk kez müzemize getiren Sultanlar'da Melissa Vargas inanılmaz bir performansa imza attı.

Yok artık Melissa Vargas Bu sezon onun senesi

Filenin Sultanları, Sırbistan'ı 3-2 mağlup etti ve ilk kez Avrupa’nın en büyüğü oldu. Final maçında setlerde 2-1 geri düşmesine rağmen Türkiye mücadeleden 3-2 galip ayrılmasını bildi. Sırbistan'ı milli takımın eski başantrenörü Guidetti çalıştırırken Eczacıbaşı'nın yıldızı Boskovic forma giyiyor. Sultanlar, bir önceki turnuva olan VNL'de şampiyon olarak dünya sırlamasında zirveye çıkmıştı.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 15 MAÇ GALİBİYET 2 KUPA
Avrupa Şampiyonası’nda 8'de 8 yaparak finale yükselen Filenin Sultanları şampiyon olarak toplamda 15 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Bu seri içinde Türkiye 2 kupa kazandı. Öte yandan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez finale yükseldi. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-yıldızlılar, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Yok artık Melissa Vargas Bu sezon onun senesi

EDA: İNANILMAZ BİR HİKAYE YAZDIK
Kaptan Eda Erdem maç sonunda yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada "İnanılmaz bir mücadele! Başardık! İnanılmaz! Çok iyi başladık, çok iyi devam ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında önce Milletler Ligi'ni kazandık, sonra Avrupa şampiyonu olduk. İnanılmaz bir hikaye yazdık. Mutluyum, gururluyum!" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VARGAS'IN YILI
Sezonu Çin'de açan Vargas şampiyonluk yaşayarak Ocak ayında Fenerbahçe'ye döndü. Sarı-lacivertli takımla Sultanlar Ligi şampiyonluğunu elde eden Vargas, Türk milli takımı ile ilk kez VNL'de sahneye çıktı. Milletler Ligi'nde şampiyon olan Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas MVP seçildi. Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı devirirken Vargas 41 sayı atarak inanılması güç bir başarı elde etti.

BOSKOVIC 37 SAYI ATTI, YETMEDİ
Zehra Güneş ve Eda Erdem Dündar 15 sayı atarken Ebrar Karakurt 13 sayı kaydetti. Sırbistan'da ise Boksovic 37 sayı atmasına rağmen yenilginin önüne geçemedi.

GUIDETTI YİNE ALTINI KAÇIRDI
Giovanni Guidetti, Avrupa Şampiyonası'nda yine altın madalyayı kazanamadı. 5 final, 2 yarı final kaybetti. Üst üste 7 Avrupa Şampiyonası'nda kürsüde yer aldı ama altın madalyayı kazanamadı.

ÜSTÜNDAĞ: SIRADA OLİMPİYAT VAR
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ maçın ardından yaptığı açıklamada: "Dünya 1 numarası, Avrupa'nın şampiyonu. Sırada kaldı Olimpiyat. İnşallah orada da kürsüde yer alacağız, İstiklal Marşımızı her yerde söyleteceğiz, bayrağımızı dalgalandıracağız. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkürler. Bu muhteşem seyirciye özellikle teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız maç öncesi aradı, 'Şampiyonluk istiyorum' dedi. Maç sonrası aradı. Türkiye hak etti. Tadını çıkaralım, mutlu olalım, bir olalım, beraber olalım. Ülkemiz için her cephede savaşalım." dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar