Fransa Ligue 1 Youssouf Ndayishimiye, Fransa'yı salladı! Performansıyla damga vurdu

Youssouf Ndayishimiye, Fransa'yı salladı! Performansıyla damga vurdu

13.04.2023 - 18:25 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'den Nice'e transfer olan Youssouf Ndayishimiye, Fransa'da dikkatleri üzerine çekti. Genç oyuncu, gösterdiği performansla övgü topladı.

Youssouf Ndayishimiye, Fransayı salladı Performansıyla damga vurdu

Başakşehir'de Emre Belözoğlu yönetiminde stoper pozisyonuna evrilen Youssouf Ndayishimiye, ara transfer ve tescil döneminde Fransa Ligue 1 ekibi Nice ile anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Burundili oyuncu, Fransa'da gösterdiği performans sonrası hayran bıraktı. Youssouf Ndayishimiye için yeni bir övgü geldi.

BAŞAKŞEHİR'E 2 MİLYON 150 BİN EUROYA GELDİ

Aigle Noir FC'de forma giyerken Yeni Malatyaspor'un keşfettiği tecrübeli futbolcu sadece 45 bin euro bedelle takıma dahil edildi. Burundili savunmacı, Yeni Malatyaspor'da forma giydiği ilk sezonda asgari ücrete oynadı. Medipol Başakşehir, 2020-2021 sezonu devre arasında Youssouf Ndayishimiye için Yeni Malatyaspor'a 2 milyon 150 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Youssouf Ndayishimiye, Fransayı salladı Performansıyla damga vurdu

24 yaşındaki savunmacı Başakşehir'de gösterdiği performansla Nice'in radarına girdi. Fransa Ligue 1 ekibi Nice, Youssouf Ndayishimiye için 11 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi. Burundili oyuncunun sözleşmesinde sonraki satıştan yüzde 20 pay ve 4 milyon euroluk bonus maddelerinin yer aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

"UYUM SAĞLAYACAK ZEKAYA SAHİP"

24 yaşındaki savunmacı için çarpıcı bir açıklama geldi. Nice Sportif Direktörü Florent Ghisolfi, Youssouf Ndayishimiye ile ilgili övgü dolu ifadeler kullandı. Florent Ghisolfi açıklamasında, "Onu takıma kazandırdık çünkü stoper ve defansif orta saha oyuncusu olabilecek bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Top kullanımında savunma ve hücum nitelikleri ile çok eksiksiz, kısa oyunda güçlü, uzun oyunda ve kafa konusunda iyi. Uyum sağlayacak zekaya sahip" dedi.

Youssouf Ndayishimiye, Nice formasını 11 maçta giydi. 24 yaşındaki savunmacı bu sezon rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Burundili oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Youssouf Ndayishimiye'nin güncel piyasa değeri 12 milyon euro.