1.Lig Yusuf Şimşek farkı! Altay'ı ayağa kaldırdı

Yusuf Şimşek farkı! Altay'ı ayağa kaldırdı

26.12.2023 - 12:04 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de bu sezon 5 teknik adamla çalışan Altay, Yusuf Şimşek yönetiminde çıktığı 3 müsabakada toplam 6 puan kazanırken, diğer 4 teknik direktör ise 14 karşılaşmada sadece 5 puan toplayabildi.

Yusuf Şimşek farkı Altayı ayağa kaldırdı

Trendyol 1. Lig’de sezona teknik direktör Tuna Üzümcü yönetiminde başlayan Altay, alınan başarısız sonuçlardan sonra ligin 5. haftasında 41 yaşındaki çalıştırıcı ile yollarını ayırdı. Altay’ı 3 maçlık teknik adam arayışında Özkan Kılıç çalıştırırken, 9. hafta itibariyle takımın başına Fransız asıllı Cezayirli çalıştırıcı Djilali Bahloul’ü getirildi. İstediği sonuçları alamayan İzmir ekibi, yeni yönetimin de gelmesiyle 12. haftada Djilali Bahloul'un görevine son veridi ve siyah-beyazlılar deneyimli çalıştırıcı Serkan Afacan’a emanet edildi. Afacan ile çıkılan 2 maçta da istenilen sonuçlar alınamayınca 51 yaşındaki teknik adamla da yollar ayrılıp siyah-beyazlı takımın başına Yusuf Şimşek getirildi.

Haberin Devamı

Şimşek’ten önce 4 farklı teknik adamla çalışan Altay, Serkan Afacan ve Djilali Bahloul yönetiminde puan almayı başaramazken, Tuna Üzümcü ile 3, Özkan Kılıç’la ise 2 puan kazanmayı başardı. Yusuf Şimşek ise 3 maçta 6 puan elde ederek bu 4 teknik adamın topladığı puanları şimdiden geçmeyi başardı.
Öte yandan 3 puanı silinen Altay, 8 puanla 18. sırada yer alıyor.

7 FUTBOLCU İHTARNAME GÖNDERDİ

Öte yandan Altay'da 7 futbolcunun kulübe ihtarname gönderdiği öğrenildi. DHA'da yer alan habere göre; kulüpten alacakları olan isimlerden Marco Paixao, Ceyhun Gülselam, Tolga Ünlü, Özgür Özkaya, Sefa Özdemir, Salih Sarıkaya ve Ozan Evrim Özenç'in kısa süre içerisinde ödemeleri yapılmaması halinde serbest kalma hakkı kazanacağı belirtildi. 

Haberin Devamı

Transfer yasağı bulunan Altay'da kadroyu korumak isteyen yönetim futbolculara acil ödeme yapmak için kaynak arayışlarını sıklaştırdı. Kurmaylar önümüzdeki günlerde vefa kampanyası düzenleyip camiadan destek almayı planlıyor. İzmir temsilcisinde bir süre önce kulübe ihtarname gönderen oyunculardan sol bek Özgür ve ön libero Ceyhun'un isimleri 3'üncü Lig'de şampiyonluk yarışı veren Karşıyaka ile santrfor Paixao'nun ismi ise 1'inci Lig ekibi Şanlıurfaspor'la anılıyordu.

Yazarlar