İtalya Serie A Zlatan Ibrahimovic'e milli takım teklifi! Açıkladılar

Zlatan Ibrahimovic'e milli takım teklifi! Açıkladılar

15.03.2023 - 18:39 | Son Güncellenme:

Bu sezon yaşadığı talihsiz sakatlıklar dolayısıyla istediği süreyi alamayan 41 yaşındaki futbolcu Zlatan Ibrahimovic'e milli takımdan teklif geldi.

Zlatan Ibrahimovice milli takım teklifi Açıkladılar

Serie A ekiplerinden Milan'da forma giyen 41 yaşındaki futbolcu Zlatan Ibrahimovic, bu sezon yaşadığı sakatlıktan dolayı sahalardan 9 ay uzak kalmıştı. Milan'ın Atalanta'yı 2-0 yendiği maçta yeşil sahalara dönen İsveçli futbolcuya milli takımdan teklif geldi.

Haberin Devamı

Zlatan Ibrahimovice milli takım teklifi Açıkladılar

ŞAMPİYONLUĞUN MİMARLARINDAN

Milan'ın 2021/22 sezonunda İtalya Serie A'da 11 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmasında büyük rol oynayan ve 27 maçta 8 gol, 3 asistlik performans gösteren Ibrahimovic, sol diz ön çapraz bağlarından sakatlanmıştı.

Zlatan Ibrahimovice milli takım teklifi Açıkladılar

EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

İsveç asıllı futbolcu geçirdiği ağır diz sakatlığı sonrası futbolu bırakacağı tahmin ediliyordu. Zlatan sakatlığın geçmesi sonrası La Gazzetta'ya yaptığı açıklamada, "Yakında geri dönüyorum. Emekli olmuyorum! Pes etmeyeceğim" sözlerini kullanmıştı.

Zlatan Ibrahimovice milli takım teklifi Açıkladılar

 

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Zlatan Ibrahimovic, bu sezon Milan forması ile toplam 3 resmi müsabakaya çıktı. İsveçli futbolcu söz konusu maçlarda gol katkısı yapamadı. 41 yaşındaki tecrübeli futbolcunun şu anki değeri 2 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Zlatan Ibrahimovice milli takım teklifi Açıkladılar

Milan forveti, ülkesinin EURO 2024 elemelerindeki Belçika ve Azerbaycan maçlarının kadrosuna çağrıldı.

İsveç Teknik Direktörü Janne Andersson, oyuncusu için açıklamalarda bulundu.

"KATKI VEREMEYECEK OLSA ÇAĞIRMAM"

İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Janne Andersson, tecrübeli yıldız forvet için; "Sakat olduğu dönemde kendisiyle zaman zaman iletişimdeydik. İyi hazırlandığını ve sahada katkı sağlayabileceğini düşünüyor. Onun karakterine ve liderlik becerilerine saha dışında da ihtiyacımız var ama onu çağırmamın asıl sebebi maçta faydalı olabilecek olması, yoksa onu kadroya almazdım." dedi.

Yazarlar