Voleybol Zoran Terzic sürprizi! Giovanni Guidetti ve Daniele Santarelli de adaylar arasında

Zoran Terzic sürprizi! Giovanni Guidetti ve Daniele Santarelli de adaylar arasında

05.10.2023 - 18:30 | Son Güncellenme:

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşayan İtalya Milli Takımı'nda Davide Mazzanti için kapı göründü. Davide Mazzanti'nin yerine düşünülen adaylar arasına son olarak Zoran Terzic eklendi.

Zoran Terzic sürprizi Giovanni Guidetti ve Daniele Santarelli de adaylar arasında

Paola Egonu krizi nedeniyle uzun süre gündemde kalan İtalya Milli Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İtalyanlar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na vize alamazken başantrenör Davide Mazzanti ile yolların ayrılma ihtimali oldukça güçlendi.

Haberin Devamı

İtalyan basını, Davide Mazzanti'nin yerine düşünülen adaylar arasına Zoran Terzic'in de dahil edildiğini öne sürdü. İşte ayrıntılar...

VELASCO İDDİALARI YALANLADI

İtalyan basınında geçtiğimiz günlerde yer alan haberlerde Davide Mazzanti'nin görevine son verildiği ve yerine Julio Velasco ile görüşmelere başladığı belirtilmişti.

Julio Velasco bu iddiaların ardından suskunluğunu bozmuş ve kendisiyle bir temas kurulmadığını dile getirmişti. Julio Velasco açıklamasında, "Bu sabah kendimi tüm gazetelerde ve internet sitelerinde İtalyan kadın milli takımının yeni koçu olarak buldum. Kimsenin bana bu görevi teklif etmek için telefonla bile ulaşmamış olması çok yazık. Bu durum beni şu anda yaptığım işlerde zora sokuyor ve aynı zamanda ciddi bir şekilde sportif yolunu planlayan UYBA Volley Busto Arsizio kulübünü de zora sokuyor" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

SANTARELLI VE GUIDETTI DE ADAYLAR ARASINDA

İtalya Milli Takımı'nda başantrenör adayları arasında Giovanni Guidetti ile Daniele Santarelli de yer aldığı öne sürülmüştü. İtalyan basını, kısa bir süre önce "İtalya'nın yeni başantrenörü kim olsun istersiniz" başlıklı bir anket haber yapmıştı.

ZORAN TERZIC SÜRPRİZİ

İtalyan basınından VolleyNews'in haberine göre; İtalya Milli Takımı'nda Davide Mazzanti'nin yerine düşünülen adaylar arasına son olarak Zoran Terzic dahil edildi. İtalya Voleybol Federasyonu'nun Zoran Terzic'e teklifini sunduğu aktarıldı.

Uluslararası müsabakalardan men edilen Rusya Milli Takımı'nın başındaki Zoran Terzic'in henüz teklife yanıt vermediği vurgulandı. Zoran Terzic'e sunulan teklifin kulüp sezonunun ardından geçerli olacağı ve Rusya'da sezonu tamamlamasına izin verileceği şeklinde olduğu kaydedildi.

Başantrenörlük görevine Kızılyıldız'da başlayan Zoran Terzic daha sonra 19 sene boyunca Sırbistan Milli Takımı'nı çalıştırdı. Zoran Terzic aynı dönemde CSU Galati, Despar Perugia, Dinamo Bükreş, Omichka Omsk, CSM Targovişte, Volero Zürih, Fenerbahçe Opet'i çalıştırdı. Zoran Terzic, Fenerbahçe Opet'ten ayrıldıktan sonra Rusya ekibi Dinamo-Ak Bars ile anlaşma sağladı.

Haberin Devamı