Gündem Sokak hayvanları için 150 kulübe

Sokak hayvanları için 150 kulübe

16.01.2018 - 15:31 | Son Güncellenme:

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, Belediye, kış aylarında sokak hayvanların soğuk ve yağışlardan etkilenmemesi için ilçenin çeşitli noktalarına 150  kedi-köpek evi yerleştirdi.

Sokak hayvanları için 150 kulübe

"Onlar Bize Emanet' sloganı ile Yunusemre Belediyesi, soğuk kış mevsiminden hayvanların etkilenmemesi için de harekete geçti. Hazırlana kulübüler, kedi ve köek evleri dağıtılarak, ilçede belirlenen noktalara yerleştirildi. Etkinliğe AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Partili Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Şükran Irmak katıldı.

Haberin Devamı

Kulübelerin ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildiğini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, vatandaşlara da çağrıda bulundu. Kış aylarının sokak hayvanları için oldukça zorlu geçtiğini aktaran Başkan Çerçi, "Soğuk havalarda hayvanlarımızın aç kalıp üşümemesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 150 kedi ve köpek kulübesinin dağıtımı yapıldı. Talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda kulübelerimizin dağıtımını sürdüreceğiz. Tabi bizim bu girişimimiz kadar vatandaşlarımızın duyarlılığı da önemli. Onların da sokak hayvanlarımıza gereken şefkati göstereceklerine inanıyorum. Doğal hayatı ve evcil hayvanları koruma noktasında belediye olarak bu tür çalışmalarımız sürecek" diye konuştu. Hayvanseverler de kış aylarında sokak hayvanlarının korunmasının daha zor olduğunu belirterek, kulübelerin yerleştirilmesinin hayvanları rahatlatacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yazarlar