Bursa Sokak Hayvanları İçin Yıllardır Ekmek Topluyorlar

Sokak Hayvanları İçin Yıllardır Ekmek Topluyorlar

26.01.2019 - 11:04 | Son Güncellenme:

İnegöl ilçesinde yaşayan Bekir Hamlakay, 10 yıl önce kış aylarında sokak hayvanları için başlattığı yiyecek seferberliğini, 7 senedir arkadaşıyla sürdürüyor Bisikletleriyle sokak sokak gezip evlerin önüne asılan ekmekleri toplayan iki arkadaş, köpek maması, buğday, makarna, sakatat gibi yiyecekler de temin ederek bunları kırsal bölgelerdeki hayvanlara götürüyor Hayvansever Bekir Hamlakay: "Günde 20-30 kilometre yol katediyoruz. Hayvanlar için her sene aralık-mart aylarında yaklaşık 250 çuval ekmek bırakıyoruz. Bunların yanı sıra 500 kilogram kadar da sakatat dağıtıyoruz"

Sokak Hayvanları İçin Yıllardır Ekmek Topluyorlar

BURSA (AA) - UĞUR ÇİÇEK - Bursa'nın İnegöl ilçesinde iki arkadaş, kış aylarında topladıkları ekmek ve diğer yiyecekleri, zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veren sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelere bırakıyor.

Haberin Devamı

Hayvansever Bekir Hamlakay (70) ile arkadaşı Saadettin Aladağ'ın (65), kışın yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarıyla ilgili telaşı, aralık ayında başlıyor.

Sokak sokak gezerek ekmek toplayan iki arkadaş, bazen bunların yanına köpek maması, buğday, makarna, sakatat da koyup ilçenin 7 bölgesinde, özellikle sokak köpeklerinin yoğun olduğu yerlere bırakıyor.

Hamlakay, 10 yıl önce başlattığı çalışmasını, 7 senedir arkadaşının desteğiyle sürdürüyor.

Bekir Hamlakay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce israf edilen ekmekleri görünce bunları toplayıp sokak hayvanlarına götürme fikrinin doğduğunu söyledi.

Daha sonra ekmekleri bisikletiyle toplayıp belediyenin tahsis ettiği yerlerde biriktirmeye başladığını belirten Hamlakay, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Cadde ve sokakları gezerek ekmeklerimizi biriktiriyoruz. Bu işi 10 yıldır severek yapıyorum hayvanlar ölmesin diye. Arkadaşım Saadettin Aladağ da 7 yıldır bana yardımcı oluyor. O da çok meraklı. Bugün yine her zaman olduğu gibi 27 çuval ekmek, biraz köpek maması, biraz buğday olmak üzere alıp götürdük. İclaliye köyünden, Maden köyüne geçtik. 200-300 metre arayla ekmekleri boşaltarak hizmetimizi gerçekleştirdik. Bu biriktirdiğimiz ekmeklerin arasında küflenmiş ekmekler de oluyor. Bunları ise ayırıp, balıkların bol olduğu dereye attık."

Hamlakay, sokak hayvanları için yürüttükleri seferberliğe ilçe halkından da destek beklediklerini dile getirdi.

Kar, yağmur demeden bu çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Hamlakay, "Boş vakitlerimizde bisikletlerimize binerek kapı önlerinde asılı olan ekmekleri topluyoruz. Hiç yağmur, kar dinlemeden ekmekleri topluyoruz, bir yerde biriktiriyoruz. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, bayat ekmekleri çöpe atmasınlar. Biz zaten gelip topluyoruz. Günde 20-30 kilometre yol katediyoruz. Hayvanlar için her sene aralık-mart aylarında yaklaşık 250 çuval ekmek bırakıyoruz. Bunların yanı sıra 500 kilogram kadar da sakatat dağıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Yaban hayvanları için de yiyecek bırakıyorlar

Haberin Devamı

Saadettin Aladağ ise sokak hayvanları için başlattıkları seferberlikte doğadaki yaban hayvanlarının beslenmelerine de destek olduklarını ifade etti.

Orman İşletme Müdürlüğünden araç temin ederek 15 günde bir yaban hayvanlarına yiyecek bıraktıklarını söyleyen Aladağ, "Bu işi zevkle yapıyoruz. Allah rızası için yapıyoruz. Bugün İsaören'den İclaliye köyüne, sonra Soğukdere köyüne, Gazelli köyüne yol boylarına ekmeklerimizi bırakarak görevimizi bitirdik. Bunun içinde biraz köpek maması, makarna, sakatat ve ekmek var." diye konuştu.

Aladağ, topladıkları ekmek ve diğer yiyecekleri İnegöl'e bağlı 96 kırsal mahalleden yaklaşık 60'ına ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.