Sivas Sokak Hayvanlarına Öğrenciler Sahip Çıktı

Sokak Hayvanlarına Öğrenciler Sahip Çıktı

07.12.2017 - 13:29 | Son Güncellenme:

.

Sokak Hayvanlarına Öğrenciler Sahip Çıktı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde bir ilkokulun öğrencileri, soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına düzenli olarak yem veriyor.

Haberin Devamı

Ulaş Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu öğrencileri, ilçede hava sıcaklıklığının sıfırın altına düşmesi ve kar yağışıyla sokaklarda yaşayan ve beslenme zorluğu çeken hayvanlar için seferber oldu.

Okul müdürü Ramazan Baker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin okul bahçesinde sahipsiz köpekler ve kediler ile serçeleri beslediklerini söyledi.

Öğrencilerin evlerinden getirdikleri artık ekmekleri süt ile karıştırıp köpekler ve kedilere verdiğini belirten Baker, "Kışın yiyecek bulamayan köpekler ve kedilerin öğrencilerin bu duyarlı davranışları sayesinde hayatta kalmalarını sağladık. Ayrıca öğrenciler evinden getirdiği birer avuç bulguru bir bidonda biriktiriyor ve bunu her gün serçelere yem olarak veriyor." dedi.

Haberin Devamı

Bu uygulama ile öncelikli amaçlarının, öğrencilerin doğuştan var olan hayvan sevgisini ve merhamet duygusunu kaybetmeden daha da artırmak olduğunu vurgulayan Baker, "Bu uygulama ile kışın sokakta sahipsiz kalan köpek ve kediler ile özellikle serçeler açlıktan kurtuluyor ve her geçen gün beslenen hayvan sayısı artıyor." diye konuştu.

Öğrencilerden Güldane Karacalar ise sokak hayvanlarını beslemek için her gün ayrı bir sınıfın görev aldığını dile getirdi.

Hayvanların bu sayede beslenme konusunda sıkıntı yaşamadığını söyleyen Karacalar, "Her gün okul bahçemizin dışında aç köpekleri görüyor ve onlara acıyorduk. Ayrıca kar yağdığında serçeler pencerelerimize konup sanki bizden yemek istiyorlardı. Evlerimizdeki bulgurlardan okula getiriyoruz ve her sınıf sabahları sırasıyla kuşlara yem veriyor." ifadelerini kullandı.