Türk olmanın en güzel yanlarından biri de, simitle büyümek! Simidin yeri hayatımızda apayrı değil mi?

Fırından yeni çıkmış simit keyfini kendi evinizde yaşamak istiyorsanız bugün vereceğim tarif size göre.

İşte evde çıtır çıtır Sokak Simidi tarifim!

Malzemeler

5 su bardağı un,

270 ml su,

1 çay kaşığı yaş maya,

1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

4 yemek kaşığı pekmez,

1/2 su bardağı su,

2 paket susam (tavada kavrulmuş)

Püf Noktaları

Simitleri, nasıl pişireceğiniz çok önemli. Fırına yerleştirdiğiniz pizza taşının üzerinde pişirirseniz, daha çıtır çıtır bir lezzet elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Nasıl Yapılır?

Unu mikserin içerisine alın.

Elinizle küçük parçalara böldüğünüz yaş mayaları unun içine ekleyin.

Daha sonra tuzu da ekleyip kaşıkla harmanladıktan sonra ortasında çukur açın ve ortasına ılık suyu dahil edin.

Hamur toparlandıktan sonra 6 dakika daha yoğurun hamuru mikserden alın.

Tezgahın üzerini unlayın ve hamuru uzun bir silindir halinde açın.

Hamuru; önce 4, daha sonra her bir parçayı 3’e bölerek toplamda 12 parçaya bölün.

Hamurları fırın tepsisine dizin ve üzerlerini bez ile örtüp sıcak bir ortamda 20 dakika mayalanmaya bırakın.

Bir tavayı ocağa alın ve içerisine pekmez ve suyu alıp, sürekli karıştırarak hafifçe ısıtın.

Mayalanan hamurlardan 2 tanesini tezgahın üzerine alın ve elinizle açarak ince ve uzun bir silindir haline getirin.

İki silindiri yan yana getirip, kıvırarak birbirine dolayın ve uçlarını halka şeklinde birleştirin.

Bütün bezeler hazır olduktan sonra, simitleri, önce pekmezli suya ardından kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine alın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.