Siyaset ‘Sol kesim bize oy verir’

‘Sol kesim bize oy verir’

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Sol kesim bize oy verir’

Saadet Partisi Genel Başkanı ve partisinin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Fox TV’de katıldığı programda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

- BATIDAN DAHA KAPİTALİST: Ben hükümetin farklı bir kapitalist bir anlayışa sahip olduğunu düşünüyorum. Batıdan daha kapitalist. Özelleştirilmesi neticelenmemiş tüm tesislerin satışlarını durduracağız.

- SEÇİM VAADLERİ: Peşinen kimseye rüşvet dağıtmıyorum. 3 sene içinde en azından maaşının iki katını alır. Asgari ücret her sene yüzde 7 artsa iki misline çıkar. Asgari ücret söz konusu olduğunda işverenin de halini düşünerek vergilerde de düşüş olması lazım. Devlet bunu karşılamalı.

-SOLU ÇOK FARKLI ALGILADIK: Sol kesimi çok farklı algıladık. Solcular bize oy verir. Teröre bulaşmamış insanlarla irtibat kurmak zorundayız. Kürt meselesine dair çalışma yaptık. Afrin meselesi araya girdi. En önemli husus bu konuda ana dilde eğitim. Bu çok tabiidir.

Haberin Devamı

- SİVAS OLAYLARINA ÇOK ÜZÜLDÜM: Son dönemde Sivas olaylarının daha anlaşılır hale geldiği kanaatindeyim. İşte bazı ses bantları da yayınlandı. Fotoğraflar da yayınlandı sonra benim olmadığımı söylediler. Bütün bunlar bir kırılmaya neden oldu. Ben birçok insandan iyi tepkiler aldım. Sivas olaylarına ben çok üzüldüm. 12 Eylül’de içeri girdim ama bu kadar üzülmedim.