Sakarya Somali'de İnşa Edilecek Yetimhane İçin Kermes

Somali'de İnşa Edilecek Yetimhane İçin Kermes

02.05.2018 - 12:20 | Son Güncellenme:

.

Somalide İnşa Edilecek Yetimhane İçin Kermes

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Mardin'in Derik ilçesinde, geçen yıl terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına Somali'de inşa edilecek yetimhane için kitap kermesi yapılacak.

Haberin Devamı

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somali'de, şehit Kaymakam Safitürk adına bir yetimhane inşa etme kararı aldıklarını anımsattı.

Bunun için kampanya başlatıldığını hatırlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Somali'de şehidimiz Muhammed Fatih Safitürk adına yapılacak yetimhanede 24 yetim kızımız kalacak. Sakarya Genç İHH'daki arkadaşlarımız bu projeyle ilgili ne yapabiliriz diye düşündüler ve kitap kermesi yapmaya karar verdiler. Hem okumaya gençlerin ilgisini arttırmak hem de okunmayan kitapları değerlendirmek amacıyla bağışçılarımızdan, gönüllülerimizden kitap toplamaya başladılar. Genç arkadaşlarımız, kermesle hem fiyatları yüksek olduğu için bu kitapları temin edemeyen öğrencilerin okumasına fırsat vermek, kitaba ulaşmaya yönelik engeli kaldırmak hem de satıştan elde edilecek gelirle Somali'de şehit Kaymakam Safitürk'ün adını yaşatma düşüncesine girdiler."

Haberin Devamı

Aydın, 10-15 gündür kitap toplandığını ifade ederek, kitapların vakfın önünde 4-6 Mayıs'ta açılacak stantlarda satılacağını kaydetti.

Aydın, satıştan elde edilecek gelirin tamamen şehit Kaymakam Safitürk Yetimhanesi'ne aktarılacağını sözlerine ekledi.

Yazarlar