Kültür Sanat İstanbul sömestr etkinlikleri 2018

İstanbul sömestr etkinlikleri 2018

15.01.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:

Sizlere İstanbul sömestr etkinlikleri 2018 dosyası oluşturduk. Bu sayede sömestrda nereye gideceğim , ne yapacağım telaşı içerisine girmenize gerek kalmayacak. Sizde Sömestr tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, İstanbul'da sömestr tatilinde gidilecek yerler arayışına girdiyseniz sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumu İstanbul sömestr etkinlikleri 2018 dosyasına göz atabilirsiniz. İşte eğlenebileceğiniz ve ailecek keyifle vakit geçirebileceğiniz Sömestr tatilinde gidilecek yerler ve istanbul sömestr etkinlikleri 2018...

İstanbul sömestr etkinlikleri 2018

İstanbul sömestr etkinlikleri (2018) sayesinde artık sömestrda nereye gideceğim ne yapacağım diye düşünmenize gerek kalmayacak, sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz İstanbul sömestr etkinlikleri (2018) sayesinde hem kendinize vakit ayırabilecek hemde çocuğunuzla keyifli günler geçirebileceksiniz.

işte sizler için araştırmış olduğumuz İstanbul sömestr etkinlikleri (2018)

Sömestr (15 günlük tatilde) çocuğunuzla dışarıda oluşturulan etkinliklere katılmanın yanı sıra onunla gerçekten ilgilendiğinizi de önemlidir. Hem çocuğunuza hem de kendinize sömestr tatilinde vakit ayırmalısınız. Çocuğunuzla Karşılıklı iletişimin oldukça önemli olduğu hiçbir zaman unutmamalısınız. Sömestr tatilinde çocuğunuzu bir etkinlikten başka bir etkinliğe götürürken onunla olan iletişiminizi ve sevgi bağını ihmal etmeyerek korumaya özen göstermelisiniz.

Sömestr tatilinde gidilecek yerleri açıklamadan önce, sömestr tatilinde çocuğunuzla yapabileceğiniz alternatifleri sizler için sıraladık. Hatta u 15 günlük tatili en keyifli nasıl geçireceğini Uzman Klinik Psikolog Reyhan Algül, ayrıntılı bir şekilde anlattı…

Hayal gücünüzü kullanın

Kendi hayal gücünüze güvenin. Çocukluğunuzda sizin keyif aldığınız oyunları ve etkinlikleri de çocuğunuza öğretebilirsiniz. Bu arada çocuğunuzun diğer aile üyeleri ile de zaman geçirmesini sağlayın.

Babası ile baş başa zaman geçirme imkanı varsa siz dahil olmayın, yönlendirme yapmayın.

Güler yüzlü ve şefkatli olun

Teknolojik aygıtları sınırlı zaman dilimlerinde kullandırın. Gergin ve sinirli davranmayın. Uzman Klinik Psikolog Reyhan Algül “Çocuğunuzun en büyük ihtiyacının sizin güler yüzünüz ve ona şefkatli yaklaşmanız olduğunu bilin. Onu sevdiğinizi dile getirin, hissettirin. Ona koyduğunuz kuralların nedenlerini anlayacağı şekilde sakin bir üslupla açıklayın” diyor.

Ev işlerini askıya alın, birlikte oynayın

‘Oynamayı ben de bilirim ama ev işlerinden fırsat mı var?’ demeyin. O fırsatı yaratabilirsiniz, yaratın da. Mükemmel olma çabasında olmayın. Çalışan anne de olsanız her şeye dört dörtlük yetişme telaşından kurtulun. İster hafta içi ister hafta sonu ev işlerine odaklanmayın.

Oyunun, çocukların hem fiziksel hem zihinsel hem de ruhsal gelişimine faydası yapılan çalışmalarla ortaya konuluyor. Üstelik sizin için de faydalı olacaktır.

Haftada birkaç gün mutlaka dışarı çıkın

Hava soğuk da olsa haftada birkaç gün açık havada geçireceğiniz zaman dilimleri çok önemli. Soğuk havada dışarıda gözlem yapması, doğa olaylarını, havayı ve çevreyi gözlemlemesi çevresel zekasının gelişimini de destekliyor. Alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlara hapsolmayın.

Evde yarışlar düzenleyin

‘Evde, dört duvar arasında gün boyu ne yapabiliriz?’ diyorsanız, aslında birçok seçenek var. Üstelik çocuğunuzun zekasını ve becerilerini kullanabileceği etkinlikler. Örneğin sessiz film anlatma, tabu, jenga, satranç gibi oyunlarla evde mini yarışmalar düzenleyebilirsiniz.

Oyunlarınıza evdeki diğer aile üyelerini de katın. Beraber mutfakta bir şeyler pişirme ve akraba ziyaretleri gibi klasik yöntemler de önemli. Tabi birlikte kütüphanenizden seçeceğiniz ya da birlikte satın alacağınız bir kitapla okuma saati yapmanın yeri apayrı.

Sömestr tatilinde gidilecek yerler arama arayışlarına girdiyseniz tam olarak doğru yerdesiniz. Sömestr tatilini evinizde oturarak geçirmek yerine size vereceğimiz müzikal ve tiyatro etkinliklerine göz atabilirsiniz. İşte İstanbul'da sömestr tatilinde gidebileceğiniz müzikal ve tiyatro etkinlikleri…

BOLLYWOOD MÜZİKALİ: TAJ EXPRESS // 23-28 OCAK 2018

Birbirinden yetenekli dansçıları ile Hindistan’ın geleneksel müzikleri ve Bollywood dünyasının özgün dans figürlerinin buluşması Taj Express, Ocak’ta Zorlu PSM’de! Bollywood’un en önemli koreograflarının klasik Hint kültürü ile çağdaş koreografiyi birleştirmesiyle ortaya koyduğu benzersiz şov Taj Express’in prodüksiyonunu Hindistan’ın başlıca eğlence şirketi olan Merchant ailesi üstleniyor.

Bilet fiyatı: Hafta İçi ve Pazar 20:00 seansı 1. Kategori - 150.00 TL // 2. Kategori - 110.00 TL // 3. Kategori - 80.00 TL; Cuma, Cumartesi 16:00 - 21:00 ve Pazar 15:00 seansı 1. Kategori - 170.00 TL // 2. Kategori - 130.00 TL // 3. Kategori - 90.00 TL

GÖKSEL // 30 OCAK // ANA TİYATRO // 21.00

Kendine özgü yorumu ve söz yazarlığıyla dikkat çeken Göksel, 30 Ocak’ta Vestel Gururla Yerli konserleri kapsamında Zorlu PSM’de sevenleriyle buluşuyor. Klasikleşmiş şarkılarının yanında yeni parçalarını da seslendirecek olan Göksel, benzersiz performansıyla eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak.

Bilet fiyatı: 1. Kategori - 120.00 TL // 2. Kategori - 100.00 TL // 3. Kategori - 80.00 TL //4. Kategori - 60.00 TL // 5. Kategori - 40.00 TL

ROYAL OPERA HOUSE GÖSTERİMLERİ: FINDIKKIRAN // 22 OCAK 2018 // SKY LOUNGE // 19.00

Tchaikovsky’nin görkemli balesi The Nutcracker, Royal Opera House gösterimiyle izleyicilerle buluşuyor.Ernst Theodor Amadeus Hoffman’ın kısa hikayesi The Nutcracker and the Mouse King’in üzerine Pyotr Ilyich Tchaikovsky’nin bestelediği, koreografisi Marius Petipa ve Lev Ivanov tarafından hazırlanan bale, dünyanın en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliğine sahip.Zamanının çok ötesinde ve çığır açıcı bir bale gösterisi olarak tanımlanan Fındıkkıran, 19. yüzyılın Noel ruhunu yansıtıyor.

Bilet fiyatı:Tam 40 TL, Öğrenci 20 TL

LOKALİZE: BLUES GİTARİSTLERİ GECESİ // 25 OCAK 2018 // STUDIO

2014 yılında, Alper Durmuş’un blues tutkunu müzisyenleri bir araya getirmesiyle başlayan ve her geçen gün popülaritesi artan Blues Gitaristleri Gecesi’nin yedincisi, 25 Ocak’ta Zorlu PSM’ye konuk oluyor. Türkiye’nin en başarılı gitaristlerini Studio’dabuluşturacak etkinlikte; Alper Durmuş, Batu Mutlugil, Berk Arihan, Cem Çatık, Efe Ekşioğlu, Eray Arbak, Ergin Kandemir, Erkan Oğur, Evrencan Gündüz, Göksenin Tuncalı, Güray Oskay, Ozan Yuvarlak, Özgür Hazar, Süleyman Bağcıoğlu, Tanju Eren, Tarkan Mumkule, Uncle James ve Volkan Başaran sahnede olacak. Basta Özkan Kaya, davulda Soner Doğanca ve klavyede Cevdet Berkay Yavuz’un olacağı bu özel gece, blues severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

LOKALİZE: BORA UZER ALBÜM LANSMAN KONSERİ // 31 OCAK 2018 // 20.30

Çok yönlü müzisyenler arasında sağlam bir yerde duran, enerjisi ve dikkat çekici vokal yeteneği sayesinde canlı performansları ile bir şehir efsanesine dönüşen Bora Uzer, yeni albümünün lansmanıyla Zorlu PSM’de!

Bilet fiyatı:Tam 40 TL, Öğrenci 25 TL (Kapıda: Tam 45 TL, Öğrenci 30 TL)

MABBAS – CONSTANT SORROW // 26 OCAK 2018

Kimi zaman saf elektronik, kimi zaman da eklektik setleriyle büyük kalabalıkları uzun saatler boyunca dans ettirmeyi başaran, Türkiye’nin en deneyimli DJ’lerindenMabbas, özel bir konseptle geliyor: “Sad Techno”. 26 Ocak gecesi Zorlu PSM Studio’ya konuk olacak Mabbas, dinleyicilere derinden etkilenecekleri, unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

ALICE RUSSELL // 27 OCAK 2018 // STUDIO // 21.00

Güçlü sesi ve çarpıcı yorumuyla adeta ruhumuzu titreten şarkılara imza atan İngiliz müzisyen Alice Russell, Mercedes-Benz ana sponsorluğunda 27 Ocak’ta Zorlu PSM Studio’da!

Bilet fiyatı:Tam 70 TL, Öğrenci 50 TL

Kapı açılış: 21.00
Alice Russell: 22.30

Çocuklarınızı sanatın büyülü dünyasıyla tanıştırmak için sömestr tatili büyük bi,r fırsat olacaktır. Sömestr tatilinde ailecek sanata doymak istiyorsanız İstanbul'da sömestr tatilinde gidebileceğiniz, aşağıda vermiş olduğumuz etkinliklere göz atabilirsiniz.

Heykelden geometriye, felsefeden tasarıma pek çok konuda konusunda uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek atölyeler ile çocuklar yarıyıl tatili boyunca eğlenirken, aynı zamanda da öğrenme fırsatı bulacak. Akbank Sanat, yarıyıl tatillerini en verimli şekilde geçirmek isteyen tüm çocukları çağdaş sanat atölyesine davet ediyor.

RENGARENK KUPALAR (6- 14 yaş)

Akbank Sanat’ın yeni atölyesi “Rengarenk Kupalar” ile çocuklar porselen kupaların üzerine resim çalışması yapacak, güzel yazı teknikleriyle yazılar yazacak ve evlerine kendi tasarladıkları porselen kupalarla dönecekler. Karbon kopyalama yöntemiyle istedikleri bir hayvanın ya da şeklin kopyasını kupa üzerine çıkarıp boyayabilecekleri gibi, el becerilerini geliştirecek fırça uçlu porselen kalemleriyle güzel yazı denemeleri ve desen çalışmaları yapacak olan çocuklar, kendilerine veya sevdiklerine özel kupalar tasarlamanın keyfine varacak.
20 Ocak 2018, Cumartesi saat: 11.00-12.30
Bilet fiyatı 15 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

ÇANTAMI TASARLIYORUM (6- 14 yaş)

Akbank Sanat, “ Çantamı Tasarlıyorum” isimli yeni atölye çalışması ile 6-14 yaş grubu çocukları kendi çantalarını tasarlamaya davet ediyor. Çocuklar, pamuklu bez çantalar üzerine desen çalışması yapmayı öğrenecekleri ve daha sonra bu deseni diledikleri gibi renklendirecekleri atölye çalışmasında birbirinden eşsiz çantalar ile yaratıcılıklarını ortaya çıkaracaklar.
20 Ocak 2018 , Cumartesi saat: 13.00 – 14.30
Bilet fiyatı 15 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

SÜRREALİST OYUNLAR ATÖLYESİ (6-12 yaş)

Akbank Sanat’ın yeni çocuk atölyesi “Sürrealist Oyunlar Atölyesi”, sıra dışı oyunlar ile yaratıcılığın kilidini açıyor. Bu atölyede çocuklar ay ile güneşin bir gece yarısı ormanda saklambaç oynamasına, kuşların okyanus derinliklerinde yaptığı pikniğe şahit oluyor. Dünyaca ünlü ressam Salvador Dali'yi tanıyor ve sürrealizmi öğreniyor.
27 Ocak 2018 Cumartesi saat: 11.00 - 12.00
Bilet fiyatı 15 TL olup, katılımcı sayısı 12 kişi ile sınırlıdır.

GEOMETRİK SANAT (6-12 yaş)

Akbank Sanat’ın yeni çocuk atölyesi “Geometrik Sanat”ta, noktalar çizgiye, çizgiler geometrik şekillere, şekiller de dağa, güneşe, rokete dönüşüyor. Matematikten sanata giden bu eğlenceli yolda ortaya çıkardıkları eserlerden büyük keyif alan çocuklar, resimlerinde geometriyi sıklıkla kullanan Paul Klee, Piet Mondrian, Wassily Kandinsky gibi dünyaca ünlü ressamları da tanımış oluyor.

27 Ocak 2018, Cumartesi 12.30 - 13.30
Bilet fiyatı 15 TL olup, katılımcı sayısı 10 kişi ile sınırlıdır.

FELSEFE ATÖLYESİ (7- 9 yaş ve 9- 12 yaş)

Akbank Sanat’ın yeni atölyelerinden olan “Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi”, bir masal, fabl, öykü, mitoloji, video veya bir nesneden hareketle adalet, bilgi, özgürlük, mutluluk, sanat, sevgi, gibi günlük yaşamda sıklıkla karşılaştığımız felsefi kavramları bir kolaylaştırıcının rehberliğinde sorguluyor. 7-9 yaş ve 9-12 yaş olmak üzere iki ayrı yaş grubundaki çocukların bilişsel, duyusal ve sosyal alanlardaki gelişimini arttırmayı amaçlayan atölye, Amerikalı filozof Matthew Lipman’ın 1960’lı yıllarda Columbia Üniversite’nde geliştirdiği pedagojik bir yöntem ile gerçekleştiriliyor.
20 Ocak 2018, Cumartesi (7-9 Yaş) saat: 5.00 - 16.00
20 Ocak 2018, Cumartesi (9- 12 Yaş) saat: 16.30 – 17.30
Bilet fiyatı 15 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

ELLER KOLLAR ARTIK HEPSİ HEYKELLER (9-12 yaş)

Artık sanata uzak durmak, uzaktan bakmak yok. Akbank Sanat’ta düzenlenen “Eller Kollar Artık Hepsi Heykeller” atölye çalışması ile sanat içimize işleyecek ve adeta vücudumuzun bir parçası olacak. Ellerimiz ve kollarımız bu atölyede rengarenk heykellere dönüşecek.
27 Ocak 2018, Cumartesi saat: 15.15 – 16.30
Bilet fiyatı 15 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

İLERİ DÖNÜŞÜM HEYKEL ATÖLYESİ (7-12 yaş)

Akbank Sanat’ın yeni atölyesi “İleri Dönüşüm Heykel Atölyesi”nde 7-12 yaş grubu çocuklar atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemeleri hayal gücü ve yaratıcılıklarını kullanarak renkli kağıt heykellere dönüştürüyor. 27 Ocak 2018, Cumartesi saat: 17.00 – 18.15
Bilet fiyatı 15 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

Sömestr tatiline girdikten sonra çocuklara karne günü nasıl davranılması gerektiğini de unutmamak gerekir. Karne gününde nasıl davranmanız gerektiği konusunda fikir sahibi değilseniz aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.