Dünya Son Dakika... ABD’de bir okulda korkunç saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son Dakika... ABD’de bir okulda korkunç saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

14.02.2018 - 23:09 | Son Güncellenme:

Florida’da bir okulda açılan ateşte çok sayıda kişi vuruldu. ABD'nin Florida eyaletindeki bir liseye düzenlenen silahlı saldırıya polisin karşılık verdiği, 17 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Trump, saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Korkunç Florida saldırısı kurbanlarının ailelerine başsağlığı diliyorum. Hiç bir çocuk, öğretmen veya herhangi birisi Amerikan okulunda güvensiz hissetmemelidir. Sadece Vali Rick Scott'la konuştum. Korkunç Florida okul saldırısıyla ilgili birlikte çalışıyoruz" dedi. Saldırıyı aynı okulun eski öğrencilerinden 19 yaşındaki Nicolas Cruz tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Son Dakika... ABD’de bir okulda korkunç saldırı Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saldırı Parkland kentindeki bir lisede gerçekleşti. Polis okul çevresinde kırmızı alarma geçerek tüm yolları kapadı. Yerel medya, gaz maskesi takan ve uzun namlulu silahını ateşleyen saldırganın onlarca kişiyi vurduğunu bildirdi. Yerel saatle 15.15 sularında başlayan saldırıda 17 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Fox TV, okulda kurşunlara hedef olup yerde yatan çok sayıda kurban olduğunu izleyicilerine aktardı.

Televizyonların canlı yayında ekrana getirdiği görüntülerde, onlarca öğrencinin panik halinde okuldan dışarıya kaçtığı görüldü.

ABD BAŞKANI TRUMP'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Saldırıyla ilgili Donald Trump, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Trump, "Dualarımız ve taziyelerimiz, Florida'daki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarıyla beraberdir. Hiçbir öğrenci, öğretmen ya da başka biri bir Amerikan okulunda kendini güvensiz hissetmemeli." mesajını paylaştı.

Son Dakika... ABD’de bir okulda korkunç saldırı Çok sayıda ölü ve yaralı var

Polis, Stoneman Douglas lisesindeki olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Haberin Devamı

ABD'nin Florida eyaletinde bir liseye düzenlenen saldırıda saldırganın kimliği belli oldu. En az 17 kişinin öldüğü saldırıyı okulun eski öğrencilerinden 19 yaşındaki Nicolas Cruz'un gerçekleştirdiği bildirildi.

BİR ÖĞRENCİ YAŞADIKLARINI BU SÖZLERLE ANLATTI

Bir öğrenci “Sınıfımdaydım ve yangın alarmı çaldığında dışarı çıktık. Sonra çocukları kaçarken gördük” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Öğrencilerin yaşanan olayı tatbikat sandığı ve sabah erken saatlerde okulda tatbikat yapıldığı ifade edildi.