Dünya Son dakika... Acılı aile Kos'a ulaştı, tahliyeler sürüyor!

Son dakika... Acılı aile Kos'a ulaştı, tahliyeler sürüyor!

22.07.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

Ege Denizi'ni sarsan 6.6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren Sinan Kurtoğlu'nun babası, Yunan adasında "Cenazemizi bir an önce teslim alıp, dönmek istiyoruz" dedi. Kurtoğlu'nun arkadaşları cenazeyi karşılamak için Bodrum'da bekliyor. Bugün Kos'tan 46 Türk turist daha tahliye edildi. Depreme adada yakalanan turistlerden biri, yaşananları "Otelin resmen yürüdüğünü hissettik. Tsunamiyle otelin içine kadar su doldu" sözleriyle anlattı.

Son dakika... Acılı aile Kosa ulaştı, tahliyeler sürüyor

Büyük depremde Kos'ta yaşamını yitiren iki kişiden biri olan Sinan Kurtoğlu'nun ailesi, evlatlarının cenazesini almak için Yunan adasına ulaştı.

Haberin Devamı

"Yeğenimle birlikte üç kişi buraya tatile geldiler. Çok yakın arkadaştılar. Üç gün önce, 19 Temmuz doğum günüydü. Birinin kolu, birinin bacağı kırıldı. Keşke benimkinin de sadece kolu bacağı kırılsaydı" diye konuştu.

Son dakika... Acılı aile Kosa ulaştı, tahliyeler sürüyor

Anadolu Ajansı'na konuşan Kurtoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Yıllar boyu bir evlat yetiştiriyorsunuz vatana millete hayırlı olması için. Hiç hakkında kötü bir şey duymadım. Bu kadar sevildiği için demek ki biz çok saygın bir evlat yetiştirmişiz. Hiç istemediğimiz halde arkadaşlarının hepsi İzmir'den geldiler. Hepsi otellerde kalıyorlar. Buradan dönüşü bekliyorlar. İzmir Belediye Başkanı, İzmir Valisi bile cenazenin gelişini bekliyorlar. Biz de cenazemizi bir an önce teslim alıp, dönmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Yaralanan kuzeni: Yer havaya kalktı, üstümüze beton parçaları yağdı

Deprem sırasında Kurtoğlu'nun yanında olan kuzeni Selim Çaydamlı ise, korku dolu dakikaları anlattı. Şehir merkezinde gezdikleri sırada bir gürültü koptuğunu belirten Çaydamlı, şu ifadeleri kullandı:

Son dakika... Acılı aile Kosa ulaştı, tahliyeler sürüyor

"Yer havaya kalktı, biz de yere düştük. Üzerimize tuğlalar, bina parçaları yağmaya başladı. Başımdan yaralandım, acının şiddetiyle geçici bilinç kaybı yaşadım. Ertesi gün uyandığımda hastanedeydim. Başıma dokuz dikiş atıldı, vücudumun bazı bölümlerinde ezilmeler var. Teyzemin oğlunun başına duvar parçaları isabet etti. Kuzenim Sinan Kurtoğlu'nun öldüğünü 6-7 saat sonra tedavi gördüğüm hastanede öğrendim. Bölge çok karışıktı, hiçbir şey öğrenme fırsatım olmadı. Ben de yarı baygın şekilde yatıyordum."

39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu, İzmir Karşıyaka'da bir kafeyi işletiyordu.

46 Türk turist daha tahliye edildi

Öte yandan, Kos'taki Türk turistlerin tahliyesi devam ediyor. Türkiye'nin gönderdiği Feribot, bugün de 46 turisti Bodrum'a getirdi.

Depreme Kos'ta yakalanan Ozan Erzincanlı, yaşadıklarını gazetecilere anlattı: "Otelin resmen yürüdüğünü hissettik. Depremin ardından tsunami meydana geldi. Otelin içine kadar su doldu. Bir cami minaresi yıkıldı. Genellikle Türkiye'den gelen turistler o camiyi ziyaret ediyordu.

Haberin Devamı

Gizem Tak ise, "Herkes çok panik yaptı. Ada toparlanmaya çalışıyor. Tarihi eserlerde tahribat var. En kötüsü de iki insanın ölmesi. Yaralanan çok oldu. Çok güzel bir adanın böyle bir yıkım yaşaması bizi derinden sarstı. Depremin olmasıyla birçok kişi adadan ayrılmak istedi" dedi.