Gündem Son dakika... Kandil'den Afrin'e gelen PKK'lı terör ele başları kaçıyor!

Son dakika... Kandil'den Afrin'e gelen PKK'lı terör ele başları kaçıyor!

16.03.2018 - 08:51 | Son Güncellenme:

Kuşatma altındaki kent merkezinden gece saatlerinde sivil araçlarla ayrılan PKK'lı terör ele başları, Basuta'ya geçip oradan da iki köye dağıldı. İki köyde toplanan teröristler Şam rejiminin hazırladığı otobüslerle Rakka'ya götürülecek. Türk savaş uçakları, Afrin'de hem siviller hem de YPG'li teröristler için havadan bildiri attı. 'Değerli Afrinli Kardeşlerimiz' ifadesiyle başlayan ilk bildiride, sivillere hitaben "Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklarından uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin'den ayrılmak isteyenler, TSK'nın garantisi altında olacaklardır. TRT radyosu dinleyin" denildi. YPG'li teröristlerden kurtarılan Afrin'in Kibar köyündeki kamp ilk kez görüntülendi. Anadolu Ajansı, YPG'nin sözde özel kuvvetler kampının enkaza dönmüş fotoğraflarını servis etti. Terör yuvasında yapım aşamasındaki bir tünel ve yer altı sığınağı bulundu. Bugün alınan köyler: Şeyh Bilal, Küçük Meydan, Kurdane, Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan, Kokan, Darkir, Yukarı Meski ve Aşağı Meski. Ayrıca stratejik önemdeki dört tepe de el değiştirdi.

Son dakika... Kandilden Afrine gelen PKKlı terör ele başları kaçıyor

milliyet.com.tr


17.30 : İhlas Haber Ajansı: Kandil'den Afrin'e gelen PKK'lı terör ele başları, kuşatma altındaki kentten kaçmaya başladı. Dün gece saat 21.00 sıralarında Afrin'den birer ikişer sivil araçlarla kaçıp Basuta'ya gelen PKK'lılar, buradan da Neble’ye ve daha sonra Muşa askeri kampı civarında bulunan Tel Şair köyüne gitti. Basuta’dan ayrılan ikinci grup ise, Tel Rıfat’tan geçerek Fafin köyüne gitti. Ajansa göre, iki köyde toplanan terör ele başları buradan rejimin hazırladığı otobüslerle Rakka'ya götürülecek.

16.10 : AA: Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan, Kokan ve Darkir köyleri teröristlerden temizlendi.

14.40 : YPG'li teröristlerden kurtarılan Afrin'in Kibar köyündeki kamp ilk kez görüntülendi. Anadolu Ajansı, YPG'nin sözde özel kuvvetler kampının enkaza dönmüş fotoğraflarını servis etti. Terör yuvasında yapım aşamasındaki bir tünel ve yer altı sığınağı bulundu.

KAÇIŞIN FOTOĞRAFI

Son dakika... Kandilden Afrine gelen PKKlı terör ele başları kaçıyor

12.55 : Afrin'den çıkış yapan sivillerin güvenliğini Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri sağlıyor. ÖSO sosyal medya hesabı, birçok fotoğraf paylaştı.

KÜRTÇE VE ARAPÇA BİLDİRİ ATILDI

11.40 :
TSK: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, dost ve kardeş Afrin halkına yönelik aşağıdaki bildiri Arapça ve Kürtçe olarak havadan atılmıştır.

Son dakika... Kandilden Afrine gelen PKKlı terör ele başları kaçıyor

Son dakika... Kandilden Afrine gelen PKKlı terör ele başları kaçıyor

11.15 : Cinderes bölgesindeki Çoban ve Kurdane köyleri de alındı.

10.30 : Anadolu Ajansı: Afrin'in Yukarı Meski ve Aşağı Meski Köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepeleri teröristlerden temizlendi.

10.25 : Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, gece yarısı yüzlerce ailenin Afrin'den kaçmayı başardığını duyurdu. Reuters haber ajansı, kent merkezinden ayrılan otobüs ve araçların Suriye rejimi kontrolündeki Nubul Zehra köyüne geçtiği bildiriliyor.

09.45 : TSK: Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 530.

09.30 : Batıdaki Raco bölgesinde Şeyh Bilal, Çalkam, Çarkatlı/Cerahatlı ve Kasem köyleri ile iki tepe el değiştirdi.

09.15 : TSK, teröristlerin aksi yöndeki çabalarına rağmen kentten ayrılan sivillerin engelleri kazma-kürek ve elleriyle aştığı bir video paylaştı.



08.40 : Jetler Afrin merkezinde toplantı yapan YPG karargahını vurdu. Hava harekâtında üst düzey terör komutanlarından Abdurrahim İbrahim ve yardımcıları öldürüldü. Türk topçuları da Afrin merkezdeki hedefleri vuruyor.

BARAJ TAMAMEN KONTROL ALTINDA

08.35 : Afrin'e su sağlayan 17 Nisan/Meydanlı Barajı'nın etrafındaki tüm köyler YPG'lilerden alındı, böylece baraj teröristlerden temizlenmiş oldu. Zeytin Dalı Harekâtı'nda dün kurtarılan köy sayısı 15.

Son dakika... Kandilden Afrine gelen PKKlı terör ele başları kaçıyor

08.20 : Afrin'in güneyine açılan güvenli koridordan binlerce sivil göç ediyor. Uluslararası gözlemciler, bir günde 30 bin sivilin kentten ayrıldığını duyurdu.

08.15 : ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Trump tarafından kovulmasıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 19 Mart'ta yapılacak toplantı ertelenmişti. 21 Mart'ta üst düzey Türk ve Amerikalı yetkililerin masaya oturması planlanıyor.

08.00 : ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Türkiye ile Menbiç konusunda birçok görüşme yapıyoruz. Geçen hafta Türk yetkililerle bir buçuk gün süren toplantılar yaptık. Bir anlaşmaya varmak için halen çalışıyoruz" dedi.

07.35 : Raco'da YPG'li teröristlerin cephaneliği bulundu. Türk özel kuvvetler askerlerinin ulaştığı cephanelikte kullanıma hazır çok sayıda ağır silah var.

Son dakika... Kandilden Afrine gelen PKKlı terör ele başları kaçıyor

07.20 : ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth F. McKenzie, bazı YPG'li teröristlerin Afrin'e gitmesi üzerine birçok cepheye asker takviyesi yaptıklarını açıkladı. Terör örgütü IŞİD'e karşı operasyonların yavaşladığı bilgisini veren McKenzie, asker sevk edilen yerler arasında Suriye'nin güneyi ve Menbic'i saydı.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın elli altıncı gününde gelişmeleri canlı blogla aktaracağız.