Gündem Son Dakika... Avrasya Tüneli trafiğe açıldı

Son Dakika... Avrasya Tüneli trafiğe açıldı

19.08.2018 - 21:53 | Son Güncellenme:

Şüpheli araç ihbarı nedeniyle her iki yönde kapatılan Avrasya Tüneli, araç üzerinde yapılan incelemelerin ardından Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişlerde trafiğe açıldı.

Son Dakika... Avrasya Tüneli trafiğe açıldı

İstanbul'un iki yakasını tüp geçişle birbirine bağlayan tek tünel olan Yenikapı'daki Avrasya tünelinde akşam saatlerinde sahipsiz olarak bulunan bir motor korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Tünelden arabalarıyla geçen vatandaşlar tarafından gece 21:30 sıralarında fark edilen ve hemen 155'e ihbar edilen motorla ilgili olarak kısa sürede önlem alındı. Tünele asayiş, bomba ihma ve terör ekipleri sevk edildi.

Tünelin trafiğe kapatılmasının ardından inceleme yapılan motorda, ilk tespitlere göre bomba ve patlayıcı maddeye rastlanmadı. Plaka sorgusundan sahibine ulaşılan motorun arıza veya yakıt bitmesi nedeniyle tünel içerisinde kalmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

TRAFİĞE AÇILDI

Benzini biten motosiklet şüpheli bulundu. Motosiklet incelenirken Avrasya Tüneli çift yönlü olarak trafiğe kapıldı. İncelenirken motosiklet sahibinin gelmesi ve incelemede şüpheli bir durum bulunamayınca Avrasya Tüneli trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "Avrasya tünelinde teknik ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda ihbar asılsız olduğu anlaşılmış ve trafik akışı yeniden başlatılmıştır." denildi.