Dünya Son dakika… 3 kilometre kaldı, Afrin göründü!

Son dakika… 3 kilometre kaldı, Afrin göründü!

10.03.2018 - 10:17 | Son Güncellenme:

TSK ve ÖSO güçleri Halidiye, Şeyh Abdurrahman, Bebek Uşağı, Kurt Kulağı, Havran, Zelka ve Kefr Rum köylerini terör örgütü PKK'dan temizledi. Bugün alınan yerlerin ardından Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin Afrin merkeze uzaklığı 3 kilometreye kadar indi. TSK ve ÖSO’nun bulunduğu yerden, Afrin’in görünümünün fotoğrafı paylaşıldı. Azez batısında düzenlenen operasyonlarda çok sayıda güdümlü tanksavar füzesi teröristlerden alındı. Tek kişi tarafından omuzdan dahi fırlatılabilen bu füzeler, teröristlerin en önemli silahı. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren 3195 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Son dakika… 3 kilometre kaldı, Afrin göründü

Zeytin Dalı Harekatı'nda yeni gün, zafer haberleriyle başladı. TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bebek Uşağı ve Havran köylerini terör örgütü PKK'dan temizledi.

Haberin Devamı

Sonra da ÖSO’ya yakın sosyal medya hesapları, Afrin’in kuzeyindeki Şeran’a bağlı Kefr Rum ve Kurt Kulağı köyleriyle batısındaki Cinderes’e bağlı Zelka ve Şeyh Abdurrahman köylerinin de teröristlerden alındığını duyurdu.

Son olarak Afrin merkezinin dibindeki Halidiye köyü de alındı.

Son dakika… 3 kilometre kaldı, Afrin göründü

Bugün pek çok noktada teröristlerin temizlenmesinin ardından Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin Afrin merkeze uzaklığı 3 kilometreye kadar indi. TSK ve ÖSO’nun bulunduğu yerden, Afrin’in görünümünün fotoğrafı paylaşıldı.

Reuters haber ajansı, teröristlerden temizlenen köylerdeki sevinç fotoğraflarını dünya çapındaki abonelerine servis etti.

Son dakika… 3 kilometre kaldı, Afrin göründü

Azez batısında düzenlenen operasyonlarda çok sayıda güdümlü tanksavar füzesi teröristlerden alındı. Bu füzeler, atış menzillerine göre tek kişi tarafından omuzdan dahi fırlatılabilmesiyle, teröristlerin en önemli silahı.

Haberin Devamı

171 bölge kontrol altında

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 135'i köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 171 bölgeyi kontrol altına aldı.

YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

“3195 terörist etkisiz”

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor.

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3195 oldu.