Dünya Son dakika... Bu fotoğraflar fırtına koparır! Menbic'te terörist eğitimi...

Son dakika... Bu fotoğraflar fırtına koparır! Menbic'te terörist eğitimi...

22.02.2018 - 14:47 | Son Güncellenme:

ABD'nin Türkiye'ye söz vermesine rağmen halen YPG'li teröristlerin barındığı Suriye ilçesinde, onlarca militan eğitiliyor.

Son dakika... Bu fotoğraflar fırtına koparır Menbicte terörist eğitimi...

ABD ve Türkiye'yi karşı karşıya getiren Menbic'ten gelen son fotoğraflar, YPG'li teröristlerin halen ilçede hakim olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Askeri eğitimden geçiren onlarca kişinin yer aldığı karelerde, YPG bayrakları dikkat çekiyor.

Geçen hafta Türkiye'yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara ve Washington'ın anlaşmaya vardığını belirterek ilk ele alınacak konunun Menbic olduğunu söylemişti. Ankara, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerin derhal Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesini istiyor. Washington'a teklif edilen hamleler arasında, Amerikan ve Türk askerlerinin Menbic'te birlikte konuşlanması da var.

ABD, iç savaş ülkesi Suriye'de Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen yıllardır YPG ile işbirliği yapıyor.

YPG'liler, 2016 yazında bir diğer terör örgütü IŞİD'in çıkarıldığı Menbic'e yerleşti ve Washington defalarca söz vermesine rağmen YPG'lilerin ilçeden ayrılmasını sağlamadı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 20 Ocak'ta başlattığı Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı bugün itibariyle 34. gününü dolduruyor. Onlarca belde ve köyü YPG'li teröristlerden kurtaran Türk özel kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, batı ve kuzey cephelerinde hatları birleştirdi.

Afrin'de sıkışan terör örgütü, Menbic üzerinden çok sayıda militanını operasyon bölgesine sevk etti.