Dünya Son dakika... Can kaybı 500'ü aştı! Dünya şokta...

Son dakika... Can kaybı 500'ü aştı! Dünya şokta...

24.02.2018 - 15:07 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler'deki ateşkes oturumu ertelendi, Suriye'de rejim uçakları Doğu Guta'ya bomba yağdırdı. Aktivistler, son 24 saatte yaşamını yitirenlerin sayısının 100'e yaklaştığını bildiriyor. Bir haftada yaşamını yitirenlerin 190'ı çocuk, 2400'den fazla yaralı var.

Son dakika... Can kaybı 500ü aştı Dünya şokta...

İç savaş ülkesi Suriye'de Şam rejimi ve Rusya'nın bir haftadır savaş uçaklarıyla bombaladığı Doğu Guta'da can kaybı 500'ü geçti.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) dün akşam ertelenen ateşkes oylamasıyla, hava saldırıları hız kazandı.

Aktivistler, son 24 saatte yaşamını yitirenlerin sayısının 100'e yaklaştığını bildiriyor.

Son bir haftada yaşamını yitirenlerin 190'ı çocuk. 2400'den fazla yaralı var.

Reuters haber ajansına konuşan kurtarma görevlileri, hava saldırılarının sürmesi halinde Doğu Guta'nın ayakta kalamayacağını söylüyor.

Ateşkes gündemdeyken Beşar Esad'ın savaş uçakları dün Doğu Guta'ya bildiriler atmış ve bölge sakinlerinden evlerini terk etmelerini istemişti.

Rusya, yıllardır kuşatma altında tutulan Şam yakınlarındaki muhalif bölgesi Doğu Guta için bir aylık ateşkesi onaylayacağını Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov aracılığıyla açıklamıştı. Ancak yapılan pazarlıklar nedeniyle oylama bugüne kaldı. Kritik oturumun Türkiye saatiyle bu akşam gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BMGK daimi üyesi Rusya, iç savaşın yedinci yılını dolduracağı Suriye için verilen birçok tasarıyı daha önce engellemişti.

Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte Almanya ve Fransa liderleri Rusya'ya ateşkes baskısı yapıyor.

Yıllardır rejim kuşatması altındaki Doğu Guta'da hafta sonundan bu yana 400'den fazla insan öldü.

BBC'nin yayınladığı haritaya göre, yaklaşık 400 bin insanın yaşadığı bölgede bazı mahallelerin neredeyse tamamı enkaza dönmüş durumda.

Muhalifler, başkent Şam'ın doğusundaki bölgede yıllardır tutunmaya çalışıyor. Açlık ve kıtlık kol geziyor, Doğu Guta'ya son altı aydır bir tek ticari araç giremedi.

Rejim ve Rusya'nın saldırılarında ambulanslar bile hedef alınıyor.