Gündem Son dakika... Denizli’de düşen uçaktaki pilot ve teknisyenin isimleri belli oldu

Son dakika... Denizli’de düşen uçaktaki pilot ve teknisyenin isimleri belli oldu

19.11.2018 - 11:38 | Son Güncellenme:

Denizli’de havalandıktan 50 dakika sonra irtibat kesilen eğitim uçağını arama çalışmaları 8 noktada devam ederken, uçaktaki pilot ve öğrencisinin isimleri belli oldu. Öte yandan Denizli’de düşen eğitim uçağının enkazının yeri tespit edildi. Enkaza ulaşma çalışmaları sürüyor.

Son dakika... Denizli’de düşen uçaktaki pilot ve teknisyenin isimleri belli oldu

Aydın‘daki bir uçuş akademisine ait uçak, bugün saat 11.00 sıralarında eğitim için havalandı. Merkezefendi ilçesi yakınlarında 'acil durum' bilgisi alınan uçak ile saat 11.50 sıralarında irtibat kesildi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine hem Denizli hem de Aydın yönünden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye, Jandarma, Dağ Arama Kurtarma (DAK) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ve Aydın ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı. Zorlu arazisi şartları ve yoğun sis nedeniyle güçlük yaşanırken, ekiplere bölgedeki çobanlar ve köylülerde arama kurtarma çalışmalarında destek verdi. 2 helikopterle sürekli bölge üzerinde uçarak, düşen uçağın tam yerini tespit etmeye çalıştı. Bölgedeki çobanlardan bazıların düşme gürültüsü duyduğunu söylemesi üzerine arama kurtarma çalışmaları bu bölgelerde yoğunlaştırıldı.

Pilot Hamdi Yılmaz'ın uçuş eğitimi verdiği öğrencisi Merve Altun'un Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olduğu, 2 yıldır da uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Denizli’de düşen uçaktaki pilot ve teknisyenin isimleri belli oldu

YERİ TESPİT EDİLDİ

Aydın‘daki bir uçuş akademisine ait olan ve içinde pilot Hamdi Yılmaz ve teknisyen Merve Altun’un bulunduğu TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçağı, sabah saatlerinde havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kayboldu. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri yetkilileri durumu hemen arama kurtarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Bir helikopter de uçağı arama çalışması için bölgeye gönderildi. 7 saattir süren arama çalışmalarının ardından uçağın, kent merkezine yakın olan Merkezefendi ilçesi Başkarcı Dağı’na düştüğü tespit edildi. Enkaza ulaşma çalışmaları sürüyor.

Son dakika... Denizli’de düşen uçaktaki pilot ve teknisyenin isimleri belli oldu

KARABABA ZİRVESİNDE ARAMA YAPILDI

Denizli Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içinde iki kişi olduğu bildirilen uçağın Aydın Çıldır Havalimanı'ndan kalktığını belirtti.

Karahan, "Düşüş sebebi henüz bilinmiyor. Hava şartlarından mı teknik bir sebepten dolayı mı olduğu bilinmiyor. Verilen koordinatlara göre düştüğü tahmin edilen alana ulaşılmaya çalışılıyor. Sivil havacılık, AFAD, diğer ekiplerimiz bölgede uçağa ulaşmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise "Sivil eğitim uçağının Babadağ ilçe sınırlarında dağlık alana düştüğü tespit edilmiştir. Enkaza henüz ulaşılamamıştır. Uçakta iki kişi bulunduğu bilgisi edinilmiştir. Olay bölgesine AFAD ve 112 ekipleri arama kurtarma çalışmaları için yönlendirilmiş olup çalışmalar devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

AYDIN VALİSİ KÖŞGER VE MERKEZEFENDİ KAYMAKAMI USLU'NUN AÇIKLAMASI

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise gazetecilere yaptığı açıklamada, bir öğrenci ve bir öğretici pilotla Çıldır Havalimanı'ndan kalkan Cessna 172 tipi eğitim uçağının Denizli Babadağ civarında radardan kaybolduğunu söyledi.

Vali Köşger, acil ihbarında bulunulduğunu belirterek, "Bunun üzerine hem ilimizden hem Antalya ve Afyon'dan kalkan helikopterler, jandarma ekipleri bölgede arama tarama faaliyetlerine başladı. Şu ana kadar uçakla ilgili henüz bir ize veya emareye rastlanılamadı. Görgü şahitlerinin yönlendirmesiyle de belli sisli bir bölge var, orada arama tarama çalışmalarımız devam ediyor. Henüz sonuç alınabilmiş değil. İnşallah sağ salim pilotlarımıza ulaşırız. Düşüş sebebine ilişkin herhangi bir bilgi yok." dedi.

Haberin Devamı

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu da gazetecilere yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının 5 bölgede sürdürüldüğünü söyledi.

Enkaza henüz ulaşılamadığını aktaran Uslu, şöyle konuştu:

"Köylülerimiz sesi duyduğunu söylüyor. Dağda olan çobanlar sesi duyduk diyor. Şu anda bu bölgede olduğunu düşünüyoruz. Aramalarımızı yoğunlaştıracağız bu alanda. Enkaza ulaşılamadı henüz. Sivridere ile Altındere Vadisi arasında bir bölgede olduğunu düşünüyoruz. Şu anda bölgeye ekiplerimizle birlikte gidiyoruz. Enkazı bulmaya çalışacağız."

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Vali Karahan arama çalışmalarının bulunduğu bölgede inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Babadağ ilçesindeki dağlık alanda düşen uçağın arama çalışmasının yapıldığı bölgenin sarp kayalık ve havanın da sisli olması nedeniyle kurtarma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

AFAD, jandarma, Dağ Arama Kurtarma, İHH ekipleri bölgedeki dağlık alanda yaya olarak arama faaliyetlerine devam ediyor. Gün boyunca Babadağ ilçesi Mollaahmet Mahallesi kırsal alanda yoğunlaşan arama kurtarma çalışmalarına 5 helikopter de katıldı.

Haberin Devamı

Bir ihbar üzerine iki ayrı ekip, Karababa zirvesine tırmandı ancak buradan da sonuç alınamadı.

AFAD ve dağ arama kurtarma ekipleri bölgede yaya olarak ilerliyor.

SON DÖNEMLERDEKİ EĞİTİM UÇUŞ KAZALARI

30 Ekim 2018: Antalya'nın Manavgat ilçesi Karaöz mevkiinde Cessna 152 tipi TC-KIM kuyruk tescilli eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot Serkan Dilci ve Deniz Adalı yaşamını yitirdi.

27 Haziran 2018: Gaziantep Üniversitesine (GAÜN) ait TC-GUB kuyruk tescilli Cessna 172SP kuyruk tescilli eğitim uçağının Adıyaman'da düşmesi sonucu kursiyer pilot Mehmet Önal hayatını kaybetti.

16 Şubat 2018: İzmirdeki Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan SF-260D tipi askeri eğitim uçağının düşmesi sonucu pilotlar havacı Yüzbaşı Yunus Bal ile havacı Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan şehit oldu.

31 Ekim 2017: Tekirdağ/Çorlu Havalimanında eğitim uçuşu yapan AFAya ait TC-EOL tescilli tek motorlu uçak inişinde kontrolden çıkarak parçalandı. Kazada öğrenci Pilot Emre Durmazpınar yaralandı.

24 Mart 2017: Samsun'un Çarşamba Havalimanı'ndan eğitim için havalanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (Uzaytem) ait Cessna 172 tipi tek motorlu uçak inişte kaza yaptı. Kazadan öğrenci Ecenaz Kalyoncu hafif yaralı olarak kurtuldu.

1 Temmuz 2016: Türk Hava Kurumu Ayvalık Şube Başkanı Mustafa Doğrular ve İstanbul'dan eğitim için gelen Nuri Balsarı ile eğitim uçuşu için kalkarken düştü. TC-ABY tescilli Bellanca tipi tek motorlu uçakta bulunan Doğrular ve Balsarı olay yerinde hayatını kaybetti.

17 Ağustos 2016: Tekirdağın Çorlu İlçesinden havalanan Tarkim Uçuş Okulu'na bağlı Tecnam P2006T tipi çift motorlu eğitim uçağı, Ergene İlçesine bağlı Ahimehmet Köyü yakınlarında teknik rıza nedeniyle tarlaya düştü. Kaza eğitmen pilot Yusuf Akşahin ve öğrenci Alper Oran hayatını kaybetti.

12 Şubat 2013: Türk Hava Kurumu'na ait Cessna 172 tipi tek motorlu eğitim uçağı Mersin'de düştü. Kazada pilot Murat Can yaşamını yitirdi.

6 Ekim 2012: Türk Hava Kurumuna ait TC-CBI tescilli Cessna 172S Selçuk Efes Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Ödemiş yakınlarında düştü. Öğretmen Pilot Ahmet Can Damarsardı hayatını kaybetti. Pilot adayı Volkan Umudu yaralandı.

29 Eylül 2012: İstanbul Havacılık Kulübüne ait eğitim uçağı Ankaranın Çubuk ilçesinde düştü. Kazada pilotluk eğitimi alan 25 yaşındaki Anıl Tüccar hayatını kaybederken pilot yaralı kurtarıldı

13 Ağustos 2012: Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi 2.5 mil açıklarında TC SAS kuyruk tescilli SR22 tipi tek motorlu pervaneli eğitim uçağı düştü. Uçağın kaptan pilotu Hikmet Aral ve öğrencisi Prestige Group Sinemaları'nın Kurucusu ve İşletme Sahibi Lisa Şener, hayatını kaybetti.

29 Haziran 2011: Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi'nde eğitim uçuşu sırasında planörün kaza yapması sonucu öğretmen pilot Metin Özbey ve öğretmen pilot adayı Semih Uzunlar yaşamını yitirdi.

19 Kasım 2011: İzmir'in Selçuk İlçesi'nde Türk Hava Kurumu'na (THK) ait T- 67 tipi eğitim uçağı, Efes Antik Kenti girişinde bir bahçeye düştü. Kazada pilot Necmi Mızrak ile öğrenci pilot Ali Can Ergün hayatlarını kaybetti.

4 Ocak 2011: İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan askeri eğitim uçağı Menemen ilçesine bağlı Görece köyü yakınlarında düştü.Kazadan 2 kişi yaralı olarak kurtuldu.

Son dakika... Denizli’de düşen uçaktaki pilot ve teknisyenin isimleri belli oldu