Gündem Son dakika: 9 bin polis açığa alındı! İşte il il açığa alınan polis sayısı...

Son dakika: 9 bin polis açığa alındı! İşte il il açığa alınan polis sayısı...

26.04.2017 - 21:40 | Son Güncellenme:

EGM'de son dakika gelişmesi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 9 bin 103 polis açığa alındı. Açığa alınan polislerin isim listesi henüz belli değil...

Son dakika: 9 bin polis açığa alındı İşte il il açığa alınan polis sayısı...

Son dakika: Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm birimlerinde yapılan operasyonda FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 9 bin 103 polis açığa alındı.

Açığa alınanlar arasında toplam 115 çeşitli derecelerden müdür var. Bunlardan 5'i 1. Sınıf emniyet müdürü fakat kritik veya aktif birimlerde görevde değiller. Aralarında aktif görevde olan il emniyet müdürü ise yok.

Burdur'da 30 polis ile 1 komiser, Isparta'da 2 emniyet amiri, 1 başkomiser, 6 komiser yardımcısı, 2 başpolis ve 40 polis memuru görevinden uzaklaştırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "667 sayılı 'Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin' 2. maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

AÇIĞA ALINAN POLİSLERİN İL İL SAYISI

Haberin Devamı

Emniyet'teki büyük FETÖ operasyonu ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devem ediyor. Operasyondan alınan son bilgilere göre il il açığa alınan polislerin sayısı belli oldu.


Son dakika: 9 bin polis açığa alındı İşte il il açığa alınan polis sayısı...