Siyaset Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e: Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e: Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur

19.02.2018 - 16:52 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan  ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG-Esed anlaştı iddiasına ilişkin Putin'e, "Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam edecek. Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" ifadelerine yerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Putine: Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, Afrin ve İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda iş birliğini ve eş güdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

Görüşmede, İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi.

İki liderin, ayrıca ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini vurguladıkları öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PUTİN'E: SONUÇLARI OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e, Esad'a bağlı güçlerin Afrin'e gireceği iddialarıyla ilgili olarak, "Suriye rejime bu yola girerse sonuçları olur" dediği öğrenildi. Erdoğan'ın ayrıca Zeytin Dalı harekatının planlandığı şekilde süreceğini söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Görüşmede ayrıca Rusya'nın Türkiye'nin harekatın sürdürülmesi kararlılığını anlayışla karşıladığı ifade edildi.

ERDOĞAN’DAN BİR KRİTİK GÖRÜŞME DAHA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle bugün telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terör unsurlarına karşı verilen mücadelede işbirliğinin önemi vurgulandı. İki lider, Suriye meselesine çözüm bulmaya yönelik çabalar çerçevesinde Astana süreci ve Soçi Kongresi'ne de değindiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle İran'da yolcu uçağının düşmesi neticesinde hayatını kaybedenler için Ruhani'nin şahsında tüm İran halkına taziyelerini de iletti.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI ASTANA’DA TOPLANACAK

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında yapılması planlanan zirveden iki hafta önce üç ülkenin dışişleri bakanlarının Kazakistan'ın Astana kentinde bir araya geleceği belirtildi.

"TÜRK ASKERİNİ KİMSE DURDURAMAZ"

Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin resmi televizyonu, bugün terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e "halk güçleri" olarak nitelendirilen bir grubun gireceğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa Türk askerini hiç kimse durduramaz" ifadesini kullanmıştı.

Eylül ayındaki Suriye konulu Astana Zirvesi’nde, İdlib ve çevresinde çatışmasızlık bölgeleri konusunda anlaşmaya varılmıştı. Türkiye, Rusya ve İran’ın üç garantör ülke olarak bu bölgelerde güvenliği sağlaması gerekiyor. Türkiye, muhaliflerin kontrol ettiği İdlib’de gözlem noktaları kurmaya devam ediyor.