Dünya Son dakika... Görüntüler ortaya çıktı! Tanklar ve füzeler ateş etti

Son dakika... Görüntüler ortaya çıktı! Tanklar ve füzeler ateş etti

20.04.2018 - 17:05 | Son Güncellenme:

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında gerçekleşen çatışmalarda Şam rejimini destekleyen Hizbullah grubu, IŞİD mevzilerine tanklarla ateş açtı. Gece yarısı ise bir füze fırlatıldı. İHA ise, ABD hava saldırısında ölen Rus paralı askerlerin görüntülerinin ortaya çıktığını bildiriyor.

Son dakika... Görüntüler ortaya çıktı Tanklar ve füzeler ateş etti

İç savaş ülkesi Suriye'de bugün yeni çatışmalar var. Şam rejiminin lideri Beşar Esad'ı destekleyen Hizbullah grubu ise, terör örgütü IŞİD'le girdiği çatışmanın görüntülerini yayınladı. Tankların ve alev topuna dönen sokakların yer aldığı görüntülerin Şam'ın güneyinde çekildiği bildiriliyor.

Haberin Devamı

Gece yarısı çekilen bir fotoğrafta ise, IŞİD mevzilerine bir füzenin fırlatıldığı görülüyor.

BM kafilesi kimyasal saldırı mahallesinde

ABD, İngiltere ve Rusya'nın füze saldırılarına yol açan kimyasal saldırı bölgesi Duma'ya ise bugün Birleşmiş Milletler araçları giriş yaptı. Reuters'a konuşan görgü tanıkları, BM kafilesinin Rus zırhlı araçlarının korumasında bölgeye ulaştığını söylüyor.

Son dakika... Görüntüler ortaya çıktı Tanklar ve füzeler ateş etti

Doğrulanmamış görüntüler

İhlas Haber Ajansı, ABD hava saldırısında hedef olan Rus paralı asker grubu Wagner'lara ait görüntülerin ortaya çıktığını aktarıyor. Habere göre, Irak sınırındaki Deyr ez Zor yakınlarında yanlışlıkla vurulan paralı askerlerin yanarak öldü.

Haberin Devamı

Söz konusu hava saldırısı Şubat ayında gerçekleşmiş ve çok sayıda Wagner üyesi ölmüştü. Reuters, ölü sayısının 300'ü aştığını bildirmişti.

Saldırıyı yazan Rus gazeteci Maxim Borodin, geçtiğimiz hafta şüpheli bir ölüme kurban gitmişti. Borodin, beşinci kattaki evinin balkonundan düşerek can vermişti.

Eylül 2015'ten bu yana Suriye'deki iç savaşa doğrudan müdahil olan Rusya, paralı askerler Wagner'lerin varlığını resmi olarak kabul etmiyor.

ABD ordusu, 7 Şubat günü Şam rejimine bağlı yüzlerce savaşçının Fırat Nehri'ni geçerek Deyr ez Zor'a bağlı Hişam kasabası yakınlarındaki ABD askerlerinin bulunduğu mevziye saldırdığını açıklamıştı. Pentagon, topçu saldırırısına karşı savaş uçaklarının havalandığını ve bomba yağdırdığını belirtmişti.

Moskova ise, bir petrol rafinerisi çevresinde yer alan IŞİD hücresine yönelik operasyon sırasında Suriye yanlısı güçlerin hava saldırısına uğradığını duyurmuştu.

Suriye’de binlerce Rus paralı askerinin savaştığı tahmin ediliyor.