Dünya Son Dakika... Suriye'de hapishane bombalandı

Son Dakika... Suriye'de hapishane bombalandı

25.03.2017 - 11:57 | Son Güncellenme:

Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 12 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. İdlib kentinde ise dün gece bir hapishaneye düzenlenen hava saldırısında ise 16 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası kaçmaya çalışan mahkumların da vurularak öldürüldüğü belirtiliyor.

Son Dakika... Suriyede hapishane bombalandı

Suriye'nin başkenti Şam'da Doğu Guta'daki Hamuriye mahellesine rejim güçleri tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 12 sivil hayatını kaybetti, aralarında sivil savunma mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu, belirtildi.

Saldırı bölgesinde büyük hasar meydana gelirken, sivil savunma ekipleri de enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışıyor.

İDLİB'TE HAPİSHANE BOMBALANDI

Reuters haber ajansında yer alan habere göre Suriye’de muhaliflerin denetiminde olan İdlib kentinde içinde personel ve mahkumların bulunduğu bir hapishaneye dün gece saatlerinde bir hava saldırısı düzenlendi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda 16 kişinin öldüğünü duyurdu.

Esad ve Rus hava kuvvetlerinin ağır bombardımanına maruz kalan olan İdlib muhaliflerin elinde bulundurduğu en önemli kalelerden biri…

Gözlemevi, hava saldırısıda ölen 16 kişiden bir kısmının saldırısı sırasında bir kısmınınsa hapishaneden kaçmaya çalışrken vurularak öldürüldüğünü belirtti.