Gündem Son dakika: Afrin'de taşlar yerinden oynuyor! Üst üste zafer...

Son dakika: Afrin'de taşlar yerinden oynuyor! Üst üste zafer...

24.02.2018 - 08:05 | Son Güncellenme:

Cinderes'teki terör mevzileri Türk helikopterleri tarafından gece saatlerinde bombalandı, sabah ise Hacılar ve Ebu Kabe köyleri YPG'li teröristlerden kurtarıldı. Böylece kritik beldenin güneyi tamamen kuşatılmış oldu. Anadolu Ajansı, iki köyden fotoğraflar servis etti. Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO unsurları Raco girişine dayandı, öğle saatlerinde Dünbelli köyü YPG'lilerden alındı. Savaş uçakları Raco ve Cinderes'teki teröristlere gün içinde bomba yağdırdı. Afrin'in kuzeyindeki Meydanköy Barajı'na ulaşıldı, Ümranlı köyünde şiddetli çatışmalar var. Barajın kuzey ucunda çekilen ilk fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı. TSK: Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1931. 782 hedef hava harekâtıyla imha edildi. Afrin'in doğusunda yer alan Tel Rıfat'tan YPG'li teröristler çekildi ve Beşar Esad güçleri ilçeye girdi.

Son dakika: Afrinde taşlar yerinden oynuyor Üst üste zafer...

milliyet.com.tr


14.20 : ÖSO güçleri, Afrin'in kuzeyindeki Meydanköy Barajı'na ulaştı. Barajın kuzey ucunda çekilen ilk fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı. Ümranlı köyünde sıcak çatışma sürüyor.

Son dakika: Afrinde taşlar yerinden oynuyor Üst üste zafer...

14.15 : Anadolu Ajansı, Türk savaş uçaklarının Afrin'deki YPG mevzilerini bombardımana tuttuğunu bildiriyor. Ayrıca roketler ve Fırtına obüsleri de Hatay'dan ateşlendi.

14.00 : Raco'nun güneyindeki Dünbelli köyü YPG'li teröristlerden temizlendi.

12.50 : Anadolu Ajansı, bu sabah teröristlerden temizlenen Hacılar ve Ebu Kabe köyünden fotoğraflar servis etti.

12.45 : Arapviran ve Ömera arasındaki bir PKK kampı kontrol altına alındı.

11.15 : TSK, haftalık basın brifinginde Zeytin Dalı Harekâtı'nda gelinen son noktayı açıkladı:

"Harekâtın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait 782 hedef imha edilmiştir. Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 1931 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden bugüne kadar 32 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 183 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

09.55 : Cinderes'te gece boyunca süren çatışmaların ardından bu sabah Hacılar ve Ebu Kabe köyleri YPG'lilerden alındı. İki köy de, kritik beldenin güneyinde yer alıyor. Son alınan köylerle Cinderes'in kuşatılmasında önemli bir atılmış oldu. Alınan köylerden ilk fotoğraflar geldi.

08.05 : Gece saatlerinde bir Türk helikopteri Afrin'deki YPG mevzilerini vurdu. Cinderes'te çekilen görüntüler nefes kesici...

07.30 : Maskah köyünün dün alınmasıyla Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO unsurları Raco'nun girişine dayandı. Gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Maskah köyünden ilk fotoğraf paylaşıldı.

Son dakika: Afrinde taşlar yerinden oynuyor Üst üste zafer...

07.25 : Savaş uçakları akşam saatlerinde Mabetli ve Şeran'daki terör mevzilerine hava harekâtı düzenledi.

07.20 : Afrin'in doğusunda yer alan Tel Rıfat'tan YPG'li teröristler çekildi ve Beşar Esad güçleri ilçeye girdi. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG, uzun süredir terör ittifakı için Şam rejimiyle pazarlık halinde.

07.00 : Zeytin Dalı Harekâtı'nın 36. gününde tüm gelişmeleri dakika dakika canlı blogla aktaracağız.

Yazarlar