Gündem Son dakika... İBB'nin işgali davasında 52 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Son dakika... İBB'nin işgali davasında 52 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

14.05.2018 - 10:59 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İBB'nin işgali ve burada  çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili görülen davada 52 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan  ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Son dakika... İBBnin işgali davasında 52 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili yargılanan 52 sanığın "Anayasa'yı ihlal" suçunun yanı sıra "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından da cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki büyük salonda yapılan duruşmaya, bazı tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık ve İBB'nin avukatları ile gazi ve şehit yakınları olan müştekiler de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Eray Akkavak mütalaasını sundu.

Mütalaada, 42'si er olan tutuklu sanıklar, Ramazan Ertürk, Zeki Demir, Yakup Karaçelik, Mustafa Alper Şengören, Ömer Sevim, Fatih Sultan Mehmet Samancı, Sercan Met, Ömer Er, Ahmet Özbekler, Ahmet Özdemir, Ahmet Polat, Ekber Avcılaroğlu, Fuat Özalp, Fatih Polat, Ferhat Karataş, Ferhat Yıldız, Fırat Dalbudak, Sinan Kayakeser, Savaş Çiftçi, Murat Baz, Şükrü Bayır, Yahya Durak, Gökhan Perktaş, Hakan Atçı, Hakan Kavun, Hasan Manoz, İsmail Biçen, Kerim Daldıran, Mustafa Asağ, Mustafa Polat, Muhammed Hasan Yalım, Muhammed Karakan, Mustafa Dişli, Mehmet Yener, Şahin Demiray, Muzaffer Atacak, Emre Coşkun, Hamza Tokmak, Sefa Karakaşlı, Sertan Babacan, Özgün Çetin, Yasin Akgül, Tolga Yağcı, Tugay Çetinkaya, Veli Ayaz, Oğuzhan Erkılıç, Onur Aslanoğlu, Ömer Faruk Filiz, Sait Özer, Muhammet Ali Gümüş, Mehmet Tunç ve Gökay Atilla Bostan'ın "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haberin Devamı

Bu sanıklardan 50'sine meydana gelen olaylarda aralarında İlhan Varank'ın da bulunduğu 14 vatandaşı şehit olmasına neden oldukları gerekçesiyle "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme" suçundan 14'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Mütalaada, yine bu 50 sanığın 182 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 2 bin 366'şar yıldan 3 bin 640'ar yıla kadar hapis cezası öngörüldü.
Tutuklu 52 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası talep edilen mütalaada, ayrıca sanıklardan Mustafa Alper Şengören'in "silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Haberin Devamı

Mütalaada, tutuklu 52 sanığın bu hallerinin de devamına karar verilmesi talebinde bulunuldu.

Duruşma, müşteki avukatlarının mütalaaya karşı beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.