Dünya Son dakika: İki bombardıman uçağı daha katıldı!

Son dakika: İki bombardıman uçağı daha katıldı!

07.12.2017 - 12:02 | Son Güncellenme:

Kore Yarımadası üzerinde ABD ve Güney Kore'nin Pyongyang’a gözdağı gibi binlerce askerle düzenlediği tatbikata, iki B-1B bombardıman uçağı daha katıldı. Yüzlerce savaş uçağının gövde gösterisi sırasında Kuzey Kore'nin yeni bir füze testi yapmasından ciddi şekilde korkuluyor.

Son dakika: İki bombardıman uçağı daha katıldı

ABD ile Güney Kore’nin beraber düzenlediği askeri tatbikata, bugün iki B-1B bombardıman uçağı daha katıldı.

Haberin Devamı

Güney Koreli yetkililer, ABD’nin Guam’daki üssünden gelen bombardıman uçaklarına, iki ülkeden yaklaşık 20 savaş jetinin de katıldığını söyledi.

Kore Yarımadası üzerinde ABD ve Güney Kore'nin binlerce askerleriyle icra ettiği tatbikatta, hayalet jetlere dün bir B-1B Lancer daha katılmıştı.

‘Nükleer savaş’ uyarısı

Pazartesiden bu yana süren hava tatbikatı, Pyongyang’a yönelik bir gövde gösterisi anlamı da taşıyor.

Kuzey Kore, tatbikatın bölgeyi nükleer savaşa sürükleyebileceği uyarısında bulunmuştu. ABD lideri Donald Trump'ı 'akıl hastası' olarak betimleyen Pyongyang yönetimi, "Tatbikat açık ve topyekûn bir provokasyondur, her an bir nükleer savaşa neden olabilir" açıklamasını yapmıştı.

Washington menzile girdi

Haberin Devamı

Kuzey Kore son olarak geçen hafta tarihinin en uzun menzilli füzesini test etti. Hwasong-15 isimli kıtalarararası balistik füze 4 bin 475 kilometre irtifaya ulaştı, daha sonra Japon Denizi'ne düştü.

Füzenin yatay düzlemde 13 bin kilometreyi vurabileceği tahmin ediliyor. Bu da, ABD'nin başkenti Washington'ın Kim Jong-un'un mevzisine girmesi demek.

Kimseyi dinlemiyor

İlk kıtalararası balistik füzesini Temmuz ayında fırlatan Kim'in 15 Eylül'de ateşlediği ikinci kıtalararası balistik füze, 3 bin 700 kilometre mesafe katederek Japonya'nın üstünden geçti ve Pasifik Okyanusu'na düştü.

Eylül ayı başında test edilen hidrojen bombası ise, bölgede 6.3 büyüklüğünde depreme yol açtı.

Birleşmiş Milletler (BM) mevcut yaptırımlara bu yıl yenilerini eklese de Kim Jong-un füzelerinden vazgeçmedi.