Dünya Son dakika... İngiltere'de bir araç bayramlaşan kalabalığın arasına daldı

Son dakika... İngiltere'de bir araç bayramlaşan kalabalığın arasına daldı

25.06.2017 - 12:35 | Son Güncellenme:

İngiltere'nin Newcastle kentinde kontrolünü kaybeden bir araç bayramlaşan Müslümanlara çarptı. Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda yaralı var.

Son dakika... İngilterede bir araç bayramlaşan kalabalığın arasına daldı

İngiltere'nin Newcastle kentinde bir araç bayramlaşan insanların arasına daldı. Olay, yerel saatle 09.14'te gerçekleşti. Kadın sürücünün kullandığı araç, Westgate Spor Merkezi'nin önünde bayramlaşmak için toplanan yayalara çarptı.

Haberin Devamı

Haber ajansları, üçü çocuk yedi yaralının hastaneye taşındığını bildiriyor.

Görgü tanıkları, kadın sürücünün otoparktan çıkarken aracının kontrolünü kaybettiğini ve kaldırımdaki kalabalığa çarptığını anlattı.

İngiliz polisi de, saldırının terör bağlantısı olduğunu düşünmüyor. 42 yaşındaki kadın sürücü gözaltına alındı.

İngiltere'de son olarak bu hafta başında Finsbury Park camiindeki teravih namazından çıkan kalabalığa bir beyaz minibüsle saldırı düzenlenmişti. Beyaz İngiliz erkek olan sürücü, olay yerindekiler tarafından yakalanıp polise teslim edilmişti. Saldırıda bir can kaybı yaşanmış, 10 kişi ise yaralanmıştı. Saldırgan 47 yaşındaki Darren Osborne'un suç dosyasının kabarık olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Mart ayında gerçekleşen ilk araçlı saldırıda ise, Halit Mesud isimli IŞİD teröristi, ciple Westminster Köprüsü'ndeki yayaları ezdi. Parlamento bahçesinin duvarına çarpıp duran terörist, bir polisi bıçaklayıp içeriye doğru yöneldiği sırada vurularak yakalandı. Terör saldırısında biri polis beş kişi yaşamını yitirdi.

Haziran ayı başında ise beyaz bir minibüsle London Bridge'te yayaları ezen üç terörist, peşinden insanların eğlendiği sokak barlarını hedef aldı.

Kurbanları bıçaklayan saldırganlar, polis tarafından vurularak öldürüldü. Yalnızca İngiltere'yi değil tüm Avrupa'yı sarsan saldırıda sekiz can kaybı olduğu duyuruldu.