Dünya Son dakika... Irak-İran sınırında deprem fırtınası!

Son dakika... Irak-İran sınırında deprem fırtınası!

11.01.2018 - 10:06 | Son Güncellenme:

Başkent Bağdat'ta da hissedilen sarsıntıları, uluslararası haber ajansları son dakika olarak duyurdu. 5.6, 5.4, 5.3 ve 5.2 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü aynı bölge. Irak'taki birçok şehirde insanlar panikle binalardan dışarı fırladı.

Son dakika... Irak-İran sınırında deprem fırtınası

Irak-İran sınırında peş peşe dört deprem oldu. Avrupa Sismoloji Merkezi (EMSC), 5.6 büyüklüğündeki ilk depremin yerel saatle 10.00'da gerçekleştiğini açıkladı. İlk depremden bir dakika sonra 5.3, 15 dakika sonra 5.2, 21 dakika sonra ise 5.4'lük üç sarsıntı daha gerçekleşti.

Haberin Devamı

Depremlerin merkez üssü, İran'ın Kirmanşah eyaletine bağlı Sumar köyü ile Mehran.

Reuters haber ajansı, başkent Bağdat'ta hissedilen sarsıntıları dünyaya son dakika olarak duyurdu. Ajansa konuşan görgü tanıkları, depremin merkez üssüne yaklaşık 140 kilometre uzaktaki Bağdat'ta insanların panik halinde binalardan dışarı fırladığını aktarıyor.

Yerel kaynaklar, sarsıntıların Bağdat'ın yanı sıra Irak'taki çok sayıda şehirde hissedildiğini bildiriyor. Depremlerin sarstığı şehirler arasında Erbil, Süleymaniye, Diyala, Babil ve Vasıt var.

Umman Körfezi'nden Türkiye'nin içine kadar uzanan fay hattının geçtiği Irak-İran sınırında dün akşamda 4.6 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.

Bölgede Kasım 2017'de meydana gelen 7.3'lük deprem, 11 ülkeyi birden sallamış ve İran'da yıkılan binalar 600'den fazla can kaybına yol açmıştı.

Haberin Devamı