Dünya İran hava sahasını Kuzey Irak'a kapattı

İran hava sahasını Kuzey Irak'a kapattı

24.09.2017 - 14:54 | Son Güncellenme:

Reuters haber ajansı son dakika olarak geçti. İran, hava sahasını Irak Bölgesel Kürt Yönetiminden kalkan tüm uçaklara kapattı. Öte yandan İran ordusu IKBY sınırında tatbikat başlattı.

İran hava sahasını Kuzey Iraka kapattı

İran'dan Erbil yönetiminin referandum kararı sonrası peş peşe hamleler geliyor. Sabah saatlerinde IKBY'nin bazı köylerini vuran İran Bağdat yönetimin isteği üzerine hava sahasını Kuzey Irak'tan kalkan tüm uçaklar için kapattı.Reuters haber ajansının İran'ın yarı resmi haber ajansı olan Fars Haber Ajansı'na dayandırdığı habere göre İran Güvenlik Konseyi Bağdat yönetiminden gelen istek üzerine bu kararın aldı.

Haberin Devamı

Fars Haber Ajansı, İran'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne havasahasını kapatma kararı aldığını İran'ın üst düzey güvenlik biriminin sözcüsü olan Keyvan Khosravi tarafındna yapıldığını duyurdu.

IKBY SINIRINDA TATBİKAT BAŞLATTI

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, İran'ın kuzeybatısında bulunan ve Irak sınır bölgesi yakınlarında "Muharrem" isimli güvenlik tatbikatının yapıldığını duyurdu. Ülkenin Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Oşneviye ve Kürdistan eyaletine bağlı Merivan kent kırsalında gerçekleştirilen tatbikatta askeri birliklerin yanı sıra zırhlı araçlar, topçu birlikleri, havan topları, uçak ve helikopterlerin kullanıldığı kaydedildi.