Dünya İsrail, hayalet uçaklar F-35'lerle saldıran ilk ülke oldu

İsrail, hayalet uçaklar F-35'lerle saldıran ilk ülke oldu

22.05.2018 - 09:18 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, ABD üretimi hayalet savaş uçağı F-35'lerle saldırılar düzenlendiğini duyurdu. Filistinlilerin Gazze sınırından içeri girdiğini savunan İsrail yönetimi, bir tankın Hamas hedeflerine ateş açtığını açıkladı. Ayrıca Ramlallah'ta başarısız bir saldırı girişiminde bulunan bir şüpheli aranıyor.

İsrail, hayalet uçaklar F-35lerle saldıran ilk ülke oldu

İsrail ordusu, bu sabah yaptığı açıklamayla ABD üretimi F-35 savaş uçaklarıyla saldırılar düzenleyen ilk ülke olduğunu açıkladı. Söz konusu jetler, hayalet uçak olarak biliniyor.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, resmi açıklamasında tüm Orta Doğu üstünde uçan F-35'lerle iki hedefin vurulduğunu belirtti. Söz konusu hedeflerin nerede olduğu bilinmiyor.

Türkiye, ABD'den gelecek F-35 savaş uçaklarını bekliyor. Türk bayraklı F-35 ilk uçuşunu Mayıs ayı başında yaptı, jetler Malatya'ya konuşlandırılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li bazı senatörlerin Türkiye'ye F-35 satışını engellemeye çalışması üzerine "İptal ederlerse karşılığını alırlar. Böyle bir yanıtımız olacağını ABD'ye de söyledik" dedi.

Öte yandan, ABD, Guatemala ve Paraguay'ın Kudüs'e büyükelçilik açmasıyla alev topuna dönen Orta Doğu'da bugün yine silah sesleri duyuldu.

İsrail, Gazze sınırını geçen Filistinliler olduğunu savunarak tankla saldırı düzenledi. İsrail ordusu, bir tankın Gazze'deki Hamas hedeflerine ateş açtığını duyurdu.

Haberin Devamı

Batı Şeria'daki Ramallah'ta ise İsrail askerleri bir Filistinli şüpheliyi arıyor. Bir İsrail aracına sabah erken saatlerde ateş açılması üzerine operasyon başlatıldı.

İsrail ordusu, saldırganın Talmon yerleşkesi yakınlarındaki hedefi vuramadığını duyurdu.

ABD'nin Kudüs büyükelçiliğinin 14 Mayıs'ta açılmasından sonra başlayan dev protestolarda İsrail askerleri katliam yaptı. Gerçek mermilerle Filistinlilere ateş açıldı, 60'tan fazla insan yaşamını yitirdi.