Gündem İstanbul'da hareketli dakikalar! Yol tamamen trafiğe kapatıldı

İstanbul'da hareketli dakikalar! Yol tamamen trafiğe kapatıldı

15.03.2019 - 14:00 | Son Güncellenme:

Seyrantepe TEM otoyolu kenarında incelenen şüpheli paketten el yapımı patlayıcı ve bomba düzenekleri çıktı. Patlayıcı, bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi.

İstanbulda hareketli dakikalar Yol tamamen trafiğe kapatıldı

TEM Otoyolu Seyrantepe Mevkii Edirne istikametindeki şüpheli paket polisi alarma geçirdi. Olay yerine bomba imha ekipleri sevk edildi. Yeşillik alanda bulunan şüpheli paketlerden biri fünye ile patlatıldı.

Haberin Devamı

Yol tamamen trafiğe kapatılırken, bomba imha uzmanları tarafından ikinci bir şüpheli paket bulundu. Şüpheli paketten el yapımı patlayıcı ve bomba düzenekleri çıktı. Patlayıcı, bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi.

Paketleri etkisiz hale getiren polis patlayıcıları bırakan şahısların yakalanmasına yönelik olarak bölgede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

İncelemenin tamamlanmasının ardından yol trafiğe açıldı.

Bomba imha ekiplerinden alınan bilgiye göre patlayıcının tencere içerisinde tuzaklanmış düzenekli bomba olduğu ve yarıya kadar toprağa gömülü bir şekilde iken etkisiz hale getirilerek ele geçirildiği öğrenildi.

Askeri araçların geçiş istikametinde bulunan yolun kenarında ele geçirilen düzenekli patlayıcıyı bırakanların yakalanması için bölgedeki EDS ve KGYS kameralarını incelemeye alan ekipler, saldırı planı ve kullanılan patlayıcıdan hareketle, olayın faili olarak yasadışı sol örgütler üzerinde duruyor.

Haberin Devamı