Gündem İstanbul'da inanılmaz görüntüler

İstanbul'da inanılmaz görüntüler

27.07.2017 - 18:01 | Son Güncellenme:

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan yağış, bazı bölgelerde dolu ve şiddetli fırtına şeklinde etkili oldu. Yağışın ardından seferler art arda iptal edildi. Metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşandı. Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu. Bazı uçaklar havada bekletildi, bazıları çevre illerdeki havalimanlarına yönlendirildi. Yağış ve fırtına sebebiyle Avrasya Tüneli geçici süreyle trafiğe kapatıldı. Marmaray seferleri durduruldu. Karaköy-Kadıköy seferlerinde deniz otobüsü kayalıklara çarptı. Küçükçekmece Kanarya’da minare yıkıldı. Şişli Ermeni Mezarlığı'nın istinat duvarı çöktü. İki kişi yaralandı. < AKOM akyam saatlerinde gece yağışın devam edeceğini açıklayarak vatandaşları uyardı.

İstanbulda inanılmaz görüntüler

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, kentin tüm ilçelerinde etkili oldu. Kentte yer yer ceviz büyüklüğünde dolu yağdı, şiddetli rüzgar ve fırtına etkili oldu.

Haberin Devamı

Kentte etkili olan sağanak ve dolu ana arterler ve ara caddelerde sürücülere zor anlar yaşattı.

D-100 karayolunun bazı noktalarında oluşan su birikintileri, sürücülerin araçlarıyla ilerlemesini zorlaştırdı. Su birikintisi nedeniyle arıza yapan bazı araçlar, itilerek yol kenarına çekilirken yağış trafikte aksamalara neden oldu.

Köprü altlarında doludan korunan araç sahipleri de kurtarma ekiplerinin ulaşımını etkiledi. Dolu nedeniyle bazı araçların da camları kırıldı. Çatılardan kopan parçalar da bazı araçlara zarar verdi.

İstanbul'daki sağanak üzerine tedbiren kapatılan Avrasya Tüneli'nin trafiğe açıldı. Bir süre kapalı kalan tünel her iki yönünde trafiğe açıldı.

AKSARAY'DA VATANDAŞLAR OTOBÜSÜN ÜZERİNE ÇIKTI

Aksaray'da şiddetli yağışın ardından meydana gelen selde mahsur kalan vatandaşlar otobüsün üzerine çıktı.

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışın ardından yolları su bastı. Araçlar sel sularına gömülürken vatandaşlar da yolda mahsur kaldı. Sel suları içinde mahsur kalan vatandaşlar çeşitli yollarla kurtulmaya çalışırken bazı vatandaşların da otobüsün üzerine çıktığı görüldü.

Haberin Devamı

DENİZ ULAŞIMINDA AKSAMALAR YAŞANDI

Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli fırtına ve yer yer dolu şeklinde görülen yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.

Buna göre, 17.30'daki Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 17.50 Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 18.15 Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, 18.30 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu deniz otobüsü, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü, 19.20 Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

İDO, 19.30 Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa deniz otobüsü, 19.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 19.30 Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 21.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü seferlerini de iptal etti.

UÇAK SEFERLERİNDE AKSAMALAR YAŞANDI

Sağanak nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki bazı seferlerde gecikmeler meydana gelirken, bazı uçaklar farklı şehirlerin havalimanlarına yönlendirildi.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları'nın Batman-İstanbul uçağı Antalya'ya, Lizbon-İstanbul uçağı İzmir'e, Erzincan-İstanbul uçağı Ankara'ya, San Francisco seferi Ankara'ya, Bişkek-İstanbul seferi Ankara'ya, Bodrum-İstanbul seferi Ankara'ya, Erzincan-İstanbul seferi Ankara, Lizbon-İstanbul seferi İzmir'e, Batman-İstanbul seferi Antalya'ya yönlendirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı uçuşlar normal seyrinde devam ederken, uçakların inişlerinde gecikmeler yaşandı.

Yağışın ve rüzgarın durması üzerine seferlerin normale dönmeye başladığı belirtildi.

Öte yandan, yoğun yağış sebebiyle terminal binasının çatısının aktığı ve zeminde su birikintilerinin oluştuğu görüldü.

İBB BÖYLE UYARMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara uyarıda bulunuldu.

Buna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Haberin Devamı

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışmalarını tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.

AKOM'un açıklaması

AKOM'dan yapılan açıklamada ise İstanbul'da gün içerisinde az bulutlu ve açık olması beklenen havanın, akşam saatlerinde yerini çok bulutlu ve yer yer gök gürültülü sağanağa bırakmasının beklendiği belirtildi.

Yağışın özellikle gece saatlerinde etkisini artıracağının tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, İstanbullular ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, yağışlı hava ve kuzeyli rüzgarların akşam saatlerinde etkili olmasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerine gerilemesinin beklendiği de ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilere göre ise İstanbul'da akşam saatlerine kadar hakim olacak parçalı bulutlu hava, gök gürültülü sağanağa dönüşecek ve 32 derecelerde seyreden sıcaklık da 24 dereceye kadar düşecek.

Yağışın yarın da devam etmesiyle kentteki sıcaklık en düşük 21, en yüksek 26 derece olacak. Yağışlı hava cumartesi günü yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak.