Siyaset Son dakika... İsviçre Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Son dakika... İsviçre Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

26.03.2017 - 16:46 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre Büyükelçisi Haffner'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren terör örgütü mitinginden duyulan rahatsızlığı iletti.

Son dakika... İsviçre Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner'i çağırarak terör örgütü PKK yandaşlarının Bern'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan miting düzenlemesinden duyulan rahatsızlığı iletti.

Haberin Devamı

Bakanlık kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterildiği pankartın açılmasına ilişkin, dün Ankara dışında olan İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Haffner'in Bakanlığa davet edildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener'in saat 15.00'te görüştüğü Haffner'e, duyulan rahatsızlığı bir kez daha dile getirdiği aktarıldı.

Haffner'e suçluların gecikmeksizin tespit edilerek adalet önüne çıkartılması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları, ayrıca bundan böyle benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması yönündeki beklenti bildirildi.

Büyükelçi Haffner'in Ankara dışında olması nedeniyle İsviçre'nin Geçici Maslahatgüzarı da dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada gösteriye izin verilmesini protesto etmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İsviçreli mevkidaşını telefonla aramış ve tepkisini dile getirmişti.