Siyaset Son dakika! Kaçak geçiş cezasına af Meclis'te

Son dakika! Kaçak geçiş cezasına af Meclis'te

16.05.2018 - 16:34 | Son Güncellenme:

Kaçak geçiş cezalarına af hükmünü de içeren AK Parti'nin mini torba teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı

Son dakika Kaçak geçiş cezasına af Mecliste

Meclis bu düzenlemeyi yasalaştırmasının ardından seçim nedeniyle çalışmalarına nokta koyacak. Mini torba, 24 Haziran seçimlerinin ardından seçilecek cumhurbaşkanının göreve başlamasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yürürlüğe gireceği için parlamenter sistemin son yasal düzenlemesi olma özelliğini taşıyacak.

Haberin Devamı

TARTIŞMALI MADDE MİNİ TORBADAN ÇIKARILACAK...

TBMM Genel Kurulu'nda, kaçak geçiş cezalarına affı da içeren teklifin tümü üzerine yapılan görüşmelerde Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, imzasını taşıyan teklifle ilgili atacakları flaş bir adımları açıkladı. Elitaş, CHP'lilerin "kontrollü kambiyo sistemine mi geçiyoruz?" eleştirilerine hedef olan düzenlemelerden, Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun'da değişiklik yaparak, Hazine Müsteşarlığı'na bu kanunun uygulanması ile ilgili olarak ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi gerçek ve tüzel kişilerden isteme yetkisi tanıyan maddeyi teklif metninden çıkaracaklarını bildirdi.

Elitaş, verecekleri önergeyle ithalat, ihracat ve diğer kambiyo işlemlerinde muvazaalı işlemlerde bulunanlarla ilgili idari para cezalarını ağırlaştıran maddeye ise döviz bürolarıyla ilgili bir hüküm ekleneceğini söyledi.