Dünya Son Dakika... Kanlı saldırıdan 4 saat önce paylaşıldı! IŞİD tehdit yağdırdı

Son Dakika... Kanlı saldırıdan 4 saat önce paylaşıldı! IŞİD tehdit yağdırdı

23.05.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

İngiltere’yi kana bulayan terör saldırısını üstlenen IŞİD destekçileri sosyal medyadan saldırıyı kutlayan mesajlar yayınladı. Videolardan birinde terör örgütü Manchester saldırısının daha başlangıç olduğunu söyleyip tehditler yağdırdı. 22 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan sadece 4 saat önce Twitter’dan Manchster’a tehdit içeren bir paylaşım yapıldığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Twitter açıklama yapmayı reddediyor.

Son Dakika... Kanlı saldırıdan 4 saat önce paylaşıldı IŞİD tehdit yağdırdı

IŞİD fanatikleri İngiltere Manchester’da 22 kişiyi katleden saldırıyla ilgili kutlama mesajları yayınladı. Mesajların içeriğinde ise tehditler dolu. Bir videoda yüzünü tamamen kapatan bir IŞİD’li “Manchester daha başlangıç… Daha fazlası geliyor” diyerek tehdit yağdırdı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Twitter üzerinden de terör örgütüne ait mesajlar paylaşılıyor. Özellikle bir mesaj dikkat çekici… Saldırıdan 4 saat önce IŞİD üyesi tarafından paylaşılan tweet’te açıkça Manchester tehdit ediliyor. “Bizim tehditlerimizi unuttunuz mu? Bu sadece terör” yazan tweet’te Manchester etiketi bulunuyor.

Konuyla ilgili gizlilik şartını öne süren Twitter ise açıklama yapmayı reddediyor.

Manchester’daki saldırının Birlekik Krallık’ta 7 temmuz 2005 yılında başkent Londra’da 52 kişinin ölümüne neden olan terör eyleminin ardından en kanlı saldırı olduğu belirtiliyor.

Yazarlar