Dünya Son dakika... Gerilim arttı! İngiltere doğrudan Putin'i hedef aldı!

Son dakika... Gerilim arttı! İngiltere doğrudan Putin'i hedef aldı!

16.03.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, sinir gazıyla zehirleme kararının Britanya'yı lekelemek için doğrudan Rusya lideri Vladimir Putin'in kararı gibi göründüğünü söyledi. Johnson'a göre, zehirli saldırının Moskova'nın emriyle gerçekleştiği çok açık. Rusya'dan jet yanıt geldi. Kremlin, Putin'i hedef alan suçlamanın şoke edici ve affedilemez olduğunu açıkladı. İngiltere Savunma Bakanı Williamson'ın "Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı" sözlerine, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov "Sanırım, yeterince eğitimli biri değil" diyerek yanıt verdi. Moskova yönetimi, İngiltere'nin Rus diplomatları sınır dışı etme kararına misillemeye hazırlanıyor.

Son dakika... Gerilim arttı İngiltere doğrudan Putini hedef aldı

Eski Rus ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesiyle başlayan İngiltere-Rusya kavgasında gerilim bugün bir kez daha zirveye çıktı.

Haberin Devamı

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, sinir gazıyla zehirleme kararının Britanya'yı lekelemek için doğrudan Rusya lideri Vladimir Putin'in kararı gibi göründüğünü söyledi. Johnson, zehirli saldırının Moskova'nın emriyle gerçekleştiğinin açık olduğunu belirtti.

Johnson'ın suçlamasına Rusya'dan dakikalar içinde yanıt geldi. Kremlin, Putin'i hedef alan suçlamanın şoke edici ve kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson'ın "Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı" açıklamasına bugün Astana'daki Suriye zirvesinden yanıt verdi. Lavrovs, İngiliz bakan için "Sanırım, yeterince eğitimli biri değil" ifadesini kullandı.

Lavrov ayrıca Moskova'nın dün duyurduğu İngiliz diplomatların misilleme olarak sınır dışı edileceği yönündeki kararı yineledi.

Haberin Devamı

İngiltere, ajan krizinde 23 Rus diplomatın ülkeyi bir hafta içinde terk etmesini istiyor.

Rus yapımı Noviçok sinir gazıyla zehirlenen Sergey Skripal ve kızı Yuliya halen yoğun bakımda tutuluyor.

İngiltere ve müttefikleri ABD, Fransa ve Almanya dün Rusya'ya karşı ortak bildiri yayınlamıştı.

Moskova yönetiminin kınandığı bildiride, "Biz; ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere liderleri, Sergei ve Yulia Skripal'e 4 Mart 2018'de Büyük Britanya'daki Salisbury'de düzenlenen saldırıya iğrenerek bakıyoruz. Rusya tarafından geliştirilmiş askeri tip sinir gazı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez Avrupa'da saldırı amacıyla kullanıldı. Büyük Britanya'nın egemenliğine yönelik bu saldırı, Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ni ve uluslararası hukuku açık bir şekilde ihlal ediyor. Hepimizin güvenliğini tehdit ediyor" denilmişti.